Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 04/03/2018

Γνωρίζει την περιοχή, μιας που κατάγεται από τη Δράμα, κι επέστρεψε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αναλαμβάνοντας χρέη διοικητού στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜ-Θ. Πρόκειται για τον αρχιπύραρχο Μάριο Αποστολίδη, ο οποίος μας πληροφορεί για τις πρώτες του επαφές ως διοικητής και τα μελλοντικά σχέδια.


Αρχικά, μας πληροφορεί για τις επαφές που έχει κάνει εντός Ροδόπης: "Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ως διοικητής στην περιφέρεια όπου γεννήθηκα. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τις ευθύνες που υπάρχουν και θα προσπαθήσω να συνεχίσω το άξιο έργο των προκατόχων μου. Ξεκινώντας την διοίκηση, άρχισα τις συναντήσεις με τους ανθρώπους της περιοχής: Πρώτα πήγα στον μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνή κο Παντελεήμονα παίρνοντας την ευλογία του για να με βοηθήσει ο Θεός να πετύχουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε ως πυροσβεστικό σώμα. Στην συνέχεια είχα μία πρώτη επαφή με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κο Μέτιο, με τον οποίο διαπιστώσαμε ότι ο σκοπός είναι κοινός, να προστατεύσουμε την περιοχή, τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον. Στην συνέχεια συναντήθηκα και με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη όπου διαπιστώθηκε για το νομό Ροδόπης η άριστη συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες".

[custom:google-ads]


Στην συζήτηση με τον κο Τσαλικίδη επί τάπητος τέθηκε και η καλύτερη δυνατή διαχείριση φυσικών φαινομένων, όπως οι τελευταίες χιονοπτώσεις και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που ταλανίζουν συχνά την Κομοτηνή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χιονιά, επιχειρήθηκε με επιτυχία κι ένας απεγκλωβισμός πολίτη, στα ορεινά του νομού. Στη συζήτηση παρών ήταν και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κος Αραμπατζίδης.

Αναφορικά με τον παλαιωμένο στόλο οχημάτων, ο κος Αποστολίδης μας πληροφορεί ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να ενταχθεί η υπηρεσία σε πρόγραμμα αξίας 5 εκ. ευρώ που υπάρχει στο ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2014-2020. "Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα αυτή την εποχή, κι αυτό το έχουμε διαπιστώσει και στο Σώμα, γιατί αναγκαία μειώνονται οι προϋπολογισμοί και υπάρχουν κάποια προβλήματα στα οχήματα, τα οποία προσπαθούμε να τα λύσουμε. Τρέχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αγορά καινούργιων οχημάτων, στο οποίο προσδοκάμε να μπούμε. Προς το παρόν περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες", μας λέει.

Καταληκτικά, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από τους 760 ανθρώπους που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό των 14 υπηρεσιών και 9 πυροσβεστικών κλιμακίων που βρίσκονται υπό τη διοίκησή του, και δηλώνει την ετοιμότητα του σώματος.

 xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis