Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 07/03/2019

Σε κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα MAROONS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο στην συμβολή των οδών Λεωνίδου και Κολωνού, την Κυριακή 3/3/2019

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

Την Κυριακή 3/3/2019 επιτεθήκαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο στην συμβολή των οδών Λεωνίδου και Κολωνού. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια για να αφήσουμε το στίγμα μας ως φυσική συνέχεια του αντικρατικού αγώνα. Έτσι λοιπόν, λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα και ενώ ήταν σε εξέλιξη το ''καρναβάλι του Μεταξουργείου'', προσεγγίσαμε την περιοχή και αφού λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κόσμου, επιτεθήκαμε στον κυβερνητικό καρνάβαλο, σπάζοντας τζάμια και ρίχνοντας μαύρες μπογιές.

Συντρόφισσες και σύντροφοι αποφασίσαμε εδώ και καιρό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτόν τον διαρκή και μόνιμο αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Οι σημερινοί και μελλοντικοί εξουσιαστές θα μας βρίσκουν μπροστά τους με τον τρόπο ακριβώς που τρέμουν και αυτό θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.
 

Η ενέργεια που πραγματοποιήσαμε είναι η πράξη της αντικρατικής μας θεωρίας και αποτελεί βασικό στοιχείο του πολέμου ενάντια σε κάθε εξουσία και σε κάθε αριστερή, δεξιά η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Το κράτος είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας. Είναι η επιβίωση του υπάρχοντος συστήματος, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Σημαίνει περισσότερο κέρδος για τους “δυνατούς”, πιο μεγάλη επιρροή και μεγαλύτερη και περισσότερη εξουσία για τους κυβερνώντες και παράλληλα περισσότερη βία, λιγότερα δικαιώματα και μεγαλύτερη φτώχεια για την χαμηλότερη διαστρωμάτωση της κοινωνίας. Κάθε κράτος δεν μπορεί παρά να είναι ταξικό. Μηχανισμοί όπως ο στρατός, η αστυνομία και οι δικαστές εξυπηρετούν το κράτος και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να υπάρξει μαζί τους οποιαδήποτε ειρήνη, συναίνεση, ανοχή η συμβιβασμός παρά μόνο πόλεμος. Το κράτος είναι η βάση για την μεγιστοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων και το χάσμα μεταξύ των τάξεων κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Όταν λοιπόν οι χαμηλότερες τάξεις εμπιστεύονται το κράτος θεωρητικά και πρακτικά, ουσιαστικά βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους.Η κρατική εξουσία προκαλεί βία αναδεικνύοντας τον πραγματικό εαυτό του κρατιστή. Στην περίοδο της άσκησης εξουσίας, τα προσωπικά χαρακτηριστικά προσαρμόζονται ανάλογα με αυτήν. Το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι η βασική αιτία της φτώχειας των μαζών και η καταστολή κάθε ενέργειας και σκέψης για εξέγερση είναι ο αντικειμενικός σκοπός για κάθε κυβέρνηση και κάθε κράτος. 


Ο τρόπος που γεννιέται, αναπτύσσεται και εδραιώνεται η ταξική συνείδηση στην ψυχή κάθε επαναστατημένου ανθρώπου είναι αντιστρόφως ανάλογος του τρόπου με τον οποίο εγκαθίσταται στην ψυχή του μέσου μικροαστού νομιμόφρονα τηλεθεατή-καταναλωτή, το καρκίνωμα του ραγιαδισμού και του συμβιβασμού. Γι' αυτό και ο πόλεμος ενάντια στο κράτος είναι και πόλεμος ενάντια στην λήθη, στην απραξία και στον φόβο. Σήμερα, αύριο, πάντα  

Στηρίζουμε και οργανώνουμε την κοινωνική αυτοάμυνα με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο.

 

Αλληλεγγύη σε όλους τους ομήρους που βασανίζονται στα αστυνομικά και στα ''σωφρονιστικά'' κολαστήρια του κράτους

 

                                                                        Αναρχική Ομάδα MAROONS

 
Πηγή: athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis