Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:50 | 04/02/2015

 

H προκήρυξη βρέθηκε μέσα σε έναν φάκελο σε usb stick σε κάδο απορριμάτων στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 20 σελίδες, με την οποία η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλαμβάνει την επίθεση στη ισραηλινή πρεσβεία.
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το κείμενο ανάληψης ευθύνης αποτελεί ένα ιδεολόγημα που δεν αναφέρεται στο πώς έγινε η επίθεση. Κάνει μία μεγάλη ιστορική αναδρομή για τον παλαιστινιακό λαό και τα όσα εχεί υποστεί από το Ισραήλ. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως στην προκήρυξη δεν επισημαίνονται νέοι στόχοι της οργάνωσης.
 
Η νύχτα της επίθεσης
 
Το «γάζωμα» της ισραηλινής πρεσβείας είχε γίνει στις 03:03 τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2014, κάτω από έντονη βροχόπτωση. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς-σκοπούς της πρεσβείας, που βρισκόταν στη σκοπιά από την πλευρά της Λ. Κηφισίας, διαβίβασε ότι δέχεται πυρά από αγνώστους.
 
Στις 03:12, τα πληρώματα τριών περιπολικών εντόπισαν κάλυκες στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Λαζάρου Σώχου. Περισυνελέγησαν συνολικά 56 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 mm, από την εξέταση των οποίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι τα ίδια πολεμικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, τα ξημερώματα της 30ής Δεκέμβρη 2013 στο Χαλάνδρι.
 
Οι δράστες, πιθανόν τέσσερις, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, προσέγγισαν και διέφυγαν από το σημείο, από την οδό Λαζάρου Σώχου, με κλειστό φορτηγάκι ή όχημα τύπου SUV. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη οι δράστες για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τον στόχο είχαν χρησιμοποιήσει σκούρο όχημα, στην οροφή του οποίου είχαν  θέσει σε λειτουργία... αστυνομικό φάρο, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν έλεγχο ως... Ασφαλίτες!
 
Στην επίθεση στην πρεσβεία, οι δύο από τους δράστες χρησιμοποιώντας τα πολεμικά όπλα, στα οποία είχαν προσαρμόσει σκοπευτικά με δέσμη λέιζερ πυροβόλησαν τουλάχιστον 56 φορές εναντίον του κτιρίου, με τουλάχιστον 50 βολίδες να βρίσκουν τον στόχο τους.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis