Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 03/11/2021

Με ανακοίνωση η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Πύρινη Αντιβία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27/10/2021

Ολόκηρο  το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε από την ομάδα «Πύρινη Αντιβία»:

Ακόμα μια φορά το Δόγμα Νόμος-Τάξη αποδεικνύει πως είναι ιστός που πιάνει και εκτελέι τα σώματα που δεν κινούνται μαζί με τα γρανάζια μιας ΤΑΞΗΣ, που πατάει πάνω σε τσακισμένα όνειρα ,αξίες και ελευθερίες. Η επιθυμία τους για πόλεμο μας κάνει να διψάμε πιο πολύ για αυτά που μας αρπάζουν με κάθε μορφή βίας. Όποιο γυρνάει σε δρόμους αντικρίζει,μυρίζει,αγγίζει κάθε προέκταση μίας κοινωνικής αποσύνθεσης. Αρνούμενα να ενταχθούμε στο θίασο της μούγκας και της υποταγής, θα είμαστε τα πάθη της σαν γνήσια τέκνα του σάπιου αυτού κόσμου. Διαλέγοντας τον χώρο και τον χρόνο ,θα γυρνάμε ένα-ένα τα κομμάτια της βίας, του ολοκληρωτισμού που δεχόμαστε καθημερινά.

Για αυτό διαλέξαμε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27/10/2021 να επιτεθόυμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια,κινέζους,βενζίνες) και πυροτεχνήματα [και όχι μολότοφ ;) ]

Όταν τα ένστολα σκουπίδια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ,που άραζαν αμέριμνα, μας αντίκρισαν, τα ουρλιαχτά, ο φόβος στα μάτια τους και η γρήγορη φυγή τους προς το εσωτερικό του Α.Τ. αλλά και των γύρω στενών , έδειξε πως μια στιγμή αρκεί για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο και λίγη οργάνωση και θέληση αρκούν για να τους επιστραφεί ένα μικρό μερίδιο από τη βία που ασκείται καθημερινά και πολυεπίπεδα στον κόσμο του αγώνα  και όχι μόνο , με κύριους θιασωτές τον κρατικό μηχανισμό αγκαλιά με το θρασύτατο ξέπλυμά τους απο τα ΜΜΕ, τα ένστολα καθάρματα και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των κανίβαλων.

Απο τη σκληρή καταστολή που δέχονται οι πορείες στο κέντρο της μητρόπολης μέχρι τους τραμπουκισμούς σε πιο περιθωριοποιημένα κοινωνικά κομμάτια στις γειτονιές , ήρθε να προστεθεί η κρατική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη. Ήταν μια προαναγγελθείσα δολοφονία και αποκορύφωμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής διαχείρησης που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά πιο έντονα το τελευταίο διάστημα.Και λέμε προαναγγελθείσα γιατι πριν την εκτέλεση του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα είχαμε τα περιστατικά με πυροβολισμούς στη Πλατεία Βάθης ,στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Καλαμπάκα σε οχήματα που δε σταμάτησαν σε αστυνομικούς ελέγχους.Όταν σε ένα μήνα κυρίως για πλημμελήματα ο τραγικός απολογισμός των 4 περιστατικών είναι πάνω απο 50 σφαίρες, 2 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση , και ένας νεκρός, τότε για ένα κομμάτι του κόσμου του αγώνα που έχει μάθει να ζεί με αξιοπρέπεια είναι casus belli.

"[..]Πρέπει να ακονίσουμε την λεπίδα της αλληλεγγύης και να την απομακρύνουμε απο τα επαναλαμβανόμενα στερεότυπά της που την εκτοπίζουν στον φαύλο κύκλο του ''λευτεριά στον τάδε συντροφο''.Γιατι έτσι προστίθονται,ενώ άλλα ξεχνιούνται και η αλληλεγγύη παραμένει στάσιμη και συχνά προνόμιο φιλικών,προσωπικών και ''δημόσιων'' σχέσεων.Όμως τη στιγμή που τα ονόματα των φυλακισμένων αγωνιστών και οι υποθέσεις τους θα φιλομετρούνται αδιάφορα σαν σελίδες διαφημιστικού φυλλαδίου , η εξουσία θα έχει κερδίσει.[..]''. Φυλακισμένα Μέλη Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Το μεγαλύτερο μας όπλο ως αγωνιζόμενα είναι οι σχέσεις μας,ειδικά σε μια εποχή που η λέξη αλληλεγγύη έχει χάσει το πραγματικό της νόημα.Γραμμένη σε κείμενα,πανό,τρικάκια σβήνεται σιγά σιγά απο τις συνειδήσεις μας.Για να μην μπερδευόμαστε είμαστε υπέρμαχοι της πολύμορφης δράσης,ωστόσο παραμένουμε άκρατοι υποστηρικτές της επιθετικής αλληλεγγύης.Κάθε σύντροφος που απειλείται από το κράτος,κάθε καταπιεσμένη που δολοφονείται,κάθε φυλακισμένος σύντροφος χαράζονται με την πυρακτωμένη λάμα της εξουσίας στα μυαλά μας.Και εμείς απο τη θέση μας απαντάμε,επιτιθόμαστε,γινόμαστε βίαιοι,όμορφα βίαιοι.Για να μην ξεχάσει η εξουσία,η πιο σκληρή έννοια που μαστιγώνει τις συνειδήσεις μας νυχθημερόν,πως είμαστε εδώ, πιο ζωντανοί απο ποτέ , πιο φλογεροί , πιο έτοιμοι και ένα βήμα πιο κοντά.Για να ζεστάνουμε με τις φλόγες μας τις καρδιές των συντρόφων μας που βιώνουνε με μένος τις κρατικές επιθέσεις(υπόθεση Β.Σταθόπουλου-Δ.Χατζηβασιλειάδη,υπόθεση των 14 του Ε.Μ.Π. , υπόθεση του Κώστα Κ. και του Χ.Μ. , υπόθεση Ν.Ματαράγκα και Γ.Καλαϊτζίδη,άρνηση χορήγησης άδειας στον Νικο Μαζιώτη μέλος του Ε.Α. , απόρριψη αιτήματος του Δ.Κουφοντίνα,υπόθεση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη).Είμαστε δίπλα σας,ουρλιάζουμε και θα ουρλιάζουμε μέχρι να πάρουν φωτιά τα πνευμόνια μας.Δεν αφήνουμε κανέναν και καμία και κανένα μόνους στα χέρια του κράτους.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άτομο να δημιουργήσει μόνο του τα γεγονότα επιτιθόμενο στο κράτος,διαχέοντας τη φλόγα της ανυπακοής και της συντροφικότητας.

Υ.Γ. : Επιλέξαμε το Α.Τ. Ζωγράφου συμβολικά για την υπόθεση των 14 συντρόφων που συνελλήφθησαν στην κατάληψη πρυτανείας Ε.Μ.Π. ,στις 13/11/20,και τους επιβάλλεται η αναγκαστική λήψη DNA.

Στέλνουμε πύρινα σινιάλα αλληλεγγύης στους Χιλιανούς συντρόφους που τίναξαν τα γραφεία της ΑΝΕΡΕ.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον Boris,που διώκεται για την καταστροφή 2 κεραίων 5G,καθώς και στον Alfredo Cospito για το τρίμηνο καθεστώς λογοκρισίας που του επέβαλλε το Ιταλικό κράτος.

Κουβαλάμε στη μνήμη μας τους συντρόφους που έπεσαν μαχόμενοι στη δράση,καθώς και όλες τις αόρατες δολοφονημένες απο την ιδιοκτησία,τον ρατσισμό και την πατριαρχία.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους,φυλακισμένους και φυγόδικους αγωνιστές.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ,ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Πύρινη Αντιβία

 

Τομέας ''Νίκος Σαμπάνης''

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis