Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:48 | 10/12/2016

Ομάδα αναρχικών ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Τατσάνη και για τις μπογιές που πέταξαν έξω από το σπίτι του στις 4 Δεκεμβρίου.

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:

«ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ο “συμπαθής κύριος Τάσος” είναι χρόνια στο “κίνημα”. Με τους “από τα κάτω”. Τις λαϊκές συνελεύσεις. Τους “δεν πληρώνω”. Ο κύριος Τάσος είναι αγωνιστής. Ο κύριος Τάσος είναι ΣΥΡΙΖΑ.

***
Και είδαν πολλά τα ματάκια μας μέσα στα 2 τελευταία χρόνια. Είδαμε όσους πασόκους ήταν ξύπνιοι να αναβαπτίζονται στην συριζαϊκή κολυμπήθρα και να ξαναπιάνουν τα διαχειριστικά κουμάντα από εκεί ακριβώς που τα είχαν αφήσει. Έκπληξη καμία.

Από κοντά στην αγυρτεία όμως, και κάποιοι ακόμα. Έκπληξη ελάχιστη. Μιά ολόκληρη κάστα “συμπαθών κύριων Τάσων” ορμάει και αυτή στο διαχειριστικό πανηγύρι. Μαγεύεται από μια πολυθρόνα. Γίνεται το πολιτικό προσωπικό της πιο άγριας επίθεσης που πραγματώνει η πιο ξετσίπωτη μνημονιακή κυβέρνηση της τελευταίας δεκατίας. Μιά επίθεση ενάντια στην τάξη εκείνων που μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερο δεν έχουν τίποτα πια για να χάσουν.

Ο Τάσος Ταστάνης, μέσα σε αυτό το αλισβερίσι παίρνει κομβικό πόστο. Πρόεδρος Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών. Επειδή ακόμα και η μετακίνηση μέσα στην μητρόπολη πρέπει να ελεγχεί ολοκληρωτικά. Επειδή πρέπει να μπουν κάμερες και μέσα στα βαγόνια του μετρό. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που τις βάζει. Επειδή πρέπει να φακελώσουν την κάθε μας κίνηση με ηλεκτρονικές κάρτες επιβήβασης και πύλες εισόδου. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που εγκαθιστά το σύστημα. Επειδή πρέπει να παταχθούν οι άνθρωποι που από ανάγκη ή επιλογή αρνούνται να πληρώσουν για την μετακίνησή τους μέσα στην ροή της μισθωτής εργασίας και της κατανάλωσης. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που ξαμολάει μικτά αποσπάσματα μπάτσων και ελεγκτών που τραμπουκίζουν και χαρατσώνουν επιβάτες.

***

Τα δικά μας “επειδή” είναι πως πρέπει να αντισταθούμε, να οργανωθούμε, να πράξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα σφυριά μας έχουν πολλά συστήματα ελέγχου και πολλά χέρια ελεγκτών για να σπάσουν. Και αυτό δεν είναι μία κούφια απειλή. Ξέρουμε τα σπίτια σας. Ξέρουμε τις φάτσες σας.

Και κυρίως, στο στόχαστρο μπαίνουν οι Ταστάνηδες. Και αυτό δεν είναι μια κούφια απειλή. Στο σπίτι σου, στην οδό Λιβύης στην Άνω Γλυφάδα, καλύτερα να κοιτάς προσεκτικά όταν βγαίνεις. Την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα.

- ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

- ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

- ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis