Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 14/04/2018

Σημαντικές είναι οι επικείμενες εξελίξεις στα μέτρα που ανακοινώθηκαν προεχθές απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση).

Τα όσα αποφασίστηκαν από την ηγεσία του Σώματος έχουν σαφή κατεύθυνση στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης.

[custom:google-ads]

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν και σχετίζονται με την αποδέσμευση αστυνομικών από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων και  από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία είναι εξαιρετικά ... "τολμηροί" (πρόκειται για την μεγαλύτερη αποδέσμευση αστυνομικών που έγινε τα τελευταία χρόνια), ελπίζουμε τα εν λόγω σχέδια τελικά να υλοποιηθούν και να μην υπάρξουν εμπόδια της τελευταίας στιγμής αλλά και έμμεσες ανασταλτικού χρακτήρα πιέσεις.

Ιδιαιτέρως θετικό είναι το γεγονός ότι εξαιρείται το προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων και διατίθεται, αποκλειστικά, στην εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Αλλωστε όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο Policenet.gr δεν είναι λίγες οι φορές που έγινε σημαντική κατάχρηση στη διάθεση των εν λόγω μάχιμων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ. και η οποιαδήποτε απουσία τους από την καθημερινή "μάχη" με το έγκλημα είναι εμφανέστατη.

Διαβάστε στο Policenet.gr:  Διέλυσαν βίαιη εγκληματική ομάδα - ΒΙΝΤΕΟ

όλη η συλλογή των νόμων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis