Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 28/04/2017

Επί ποδός θα βρίσκεται η δύναμη της Τροχαίας καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς σε μια προσπάθεια να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα αλλά κυρίως χωρίς τροχαία ατυχήματα που δυστυχώς στην Κρήτη αποτελούν μάστιγα.
 
Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο νησί μας αρχής γενομένης από το απόγευμα της Παρασκευής (28/4) για την ασφαλή έξοδο αλλά και επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου .
 
Αυξημένη δύναμη θα βρίσκεται τόσο στον ΒΟΑΚ όλο το 24ωρο και μέχρι το βράδυ της Πρωτομαγιάς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει ανά 30 χιλιόμετρα θα υπάρχει και ένα περιπολικό στο εθνικό δίκτυο, ενώ περιπολίες θα γίνονται και από συμβατικά οχήματα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων. Αυξημένα τα μέτρα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.
 
Ενισχυμένη θα είναι η  αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα ώστε η έξοδος και η επιστροφή των πολιτών να είναι αναίμακτη
 
Παράλληλα συνεργεία της τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους  με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
 
Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.).
 
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων ώστε όλοι να μεταφερθούν αλλά  και να επιστρέψουν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

www.ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis