Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:30 | 26/06/2015

To επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία στο επίπεδο 4, το δεύτερο υψηλότερο της πεντάβαθμης κλίμακας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μετά τις επιθέσεις στην Τυνησία, στη Γαλλία και στο Κουβέιτ.

«Για προληπτικούς λόγους (…) αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του επιπέδου 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα» δήλωσε ο υπουργός Χόρχε Φερνάνδεθ Ντίαθ, που αναφέρθηκε στην «εγγύτητα» των περιοχών των επιθέσεων αλλά και την επέτειο της ανακήρυξης του χαλιφάτου από το Ισλαμικό Κράτος.

Η απόφαση λήφθηκε επίσης λόγω πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών στις οποίες το υπουργείο δεν ήθελε να αναφερθεί λεπτομερώς.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος της βαρβαρότητας εναντίον του πολιτισμού» τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα σε Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ. Ο ίδιος μίλησε και για τη Σομαλία όπου διαπράχθηκε μία φονική επίθεση ισλαμιστών εναντίον στρατιωτών.

Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την απόφαση για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έπειτα από μία σύσκεψη μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Δεν έχουμε πληροφορίες που να κάνουν λόγο για Ισπανούς μεταξύ των θυμάτων» είπε ο υπουργός.

Ένα από τα ξενοδοχεία που στοχοθετήθηκαν από τις επιθέσεις στην Τυνησία ανήκε στον ισπανικό ξενοδοχειακό όμιλο Riu.

H Γερμανία και η Ισπανία καταδίκασαν από κοινού νωρίτερα σήμερα την επίθεση εναντίον ενός εργοστασίου στη Γαλλία όπου εντοπίστηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα, κάνοντας λόγο για «τυφλό μίσος» και εκφράζοντας την ενότητά τους εναντίον της «βαρβαρότητας».

«Καταδικάζω με σθένος την επίθεση» που διαπράχθηκε στη Γαλλία. Οι χώρες που «στηρίζουν τη Δημοκρατία συγκροτούν κοινό μέτωπο εναντίον της βαρβαρότητας» έγραψε ο Μαριάνο Ραχόι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

H Γερμανία και η Γαλλία είναι «ενωμένες εναντίον του τυφλού μίσους της τρομοκρατίας» επισήμανε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον σθεναρό τρόπο αυτήν την πράξη τρομοκρατίας και φανατισμού» προσέθεσε ο Σταϊνμάγερ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis