Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:32 | 30/05/2017

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποίησαν στις 19 Μαΐου, σε διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάει το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, δύο στενά πιο πάνω από αυτό.

Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη επίθεση, δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με  βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας και στη συνέχεια διέφυγαν στα  στενά των Εξαρχείων.
 

Διαβάστε τι αναφέρει η συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ο κυρ Αλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς.

Μετά από 2 χρόνια αριστερής διαχείρισης του κεφαλαίου η "φιλολαϊκή" συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας ένα ακόμα μεγάλο πακέτο μέτρων, στοχεύει στην οικονομική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης προασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των αφεντικών. Για ακόμα μία φορά οι ωφελούμενοι βρίσκονται στην τάξη των πλουσίων (τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, πάσης φύσεως μεγαλοεπενδυτές, κληρικοί), οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στον οικονομικό και φυσικό θάνατο. Μαζί με αυτούς συντάσσονται τα φερέφωνά τους, οι τεχνοκράτες, οι δημοσιογράφοι, οι καριερίστες και τα λοιπά τσιράκια, οι οποίοι με στόχο την κοινωνική τους ανέλιξη πρόθυμα κάνουν την βρωμοδουλειά των από πάνω. Την δυστοπική εικόνα του καπιταλισμού συμπληρώνει μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, η οποία με την μιζέρια, την απραξία και τον φόβο της τροφοδοτεί την απληστία των ισχυρών.

Από την άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου στέκονται όσοι/όσες σπάνε τους συμβιβασμούς και αρνούνται τους επιβαλλόμενους κοινωνικούς τους ρόλους, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες. Αντιστεκόμενοι άνθρωποι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους δραστηριότητας συνθέτουν το ανατρεπτικό κίνημα με τα μέσα αγώνα που οι ίδιοι ορίζουν και επιλέγουν. Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές.

Εμείς ως αναρχικοί έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, νιώθουμε δίπλα μας όλους του περισσευούμενους αυτής της κοινωνίας. Μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση ενάντια στους δυνάστες των ζωών μας, ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis