Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 07/09/2015

Τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 13, 16 και 16 ετών, συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, στον καταυλισμό Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, για σύσταση και συμμέτοχη σε εγκληματική ομάδα ληστείες και κλοπές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους ανήλικους Ρομά που αναζητούνται, κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και πεζών, περιμετρικά του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Ειδικότερα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την αραιή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών περιμετρικά του καταυλισμού, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως τοποθέτηση εμποδίων στο οδόστρωμα και ρίψη λίθων, εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους και στη συνέχεια με την απειλή ή χρήση βίας και χρήση ροπάλων, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με τον ίδιο τρόπο πλησίαζαν και τους διερχόμενους πεζούς, ηλικιωμένες κυρίως γυναίκες, από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα και τσάντες, ενώ στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή με κατεύθυνση τον καταυλισμό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών και δύο περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, συνεχίζονται.

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis