Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 31/03/2020

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, ότι οι Αστυνομικοί αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αντί εν μέσω πανδημίας να αναβαθμίζεται η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη μας, βλέπουμε να υποβαθμίζεται.

Το ίδιο έργο βλέπουμε και στους Απόστρατους Συνάδελφούς μας, οι οποίοι αφιέρωσαν μια ολόκληρη ζωή προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην Πολιτεία και εκτός του ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να προστατεύονται και ως ευπαθής ομάδα!

Ενώ μέχρι και πρότινος, οι Απόστρατοι Συνάδελφοί και τα μέλη των οικογενειών τους εξυπηρετούνταν από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), ως προς την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή τους περίθαλψη, σύμφωνα με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠοικ21170 από 27/3/2020 ΚΥΑ Απόφαση, αποφασίστηκε η παραχώρηση του, για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα από 27/3/2020 έως και 24/6/2020. Αυτό συνεπάγεται, ότι δεν θα εξυπηρετούνται πλέον από το εν λόγω νοσοκομείο. Δυστυχώς στην προαναφερόμενη Κ.Υ.Α., δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη – ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψή τους. Σύμφωνα με ανακοινώσεις φορέων των αποστράτων, η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των δικαιούχων αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ., θα παρεχόταν από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, πλην όμως μέχρι και σήμερα είναι στο κενό.

Επίσης στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., εδώ και περίπου ένα χρόνο λειτουργεί Περιφερειακό Ιατρείο της Διεύθυνσης Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ. με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο ιδρύθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση και αμεσότερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους εν ενεργεία Συναδέλφους (και πιθανότατα τώρα εν μέσω πανδημίας και στους εν Αποστρατεία Συναδέλφους μας λόγω παραχώρησης του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), αλλά και για να τους παρέχεται η δυνατότητα να εξετάζονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Με τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου είχε αναβαθμιστεί η υγειονομική κάλυψη των εν ενεργεία Συναδέλφων, πλην όμως έχει ανασταλεί η λειτουργία του, όπως επισημάνθηκε κι από την υπ’ αριθμ. 100/18 από 27/3/2020 Κοινή Ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Επειδή η υγεία όλων μας, είναι το υπέρτατο αγαθό και συνάμα αδιαπραγμάτευτο, απαιτούμε:

  • Να μην ανασταλεί η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 401 Γ.Σ.Ν.Α, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί – επανδρωθεί με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί εν μέσω πανδημίας, τόσο τους εν ενεργεία Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, όσο και τους Απόστρατους Συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, αλλά και να είναι εφικτή τόσο στο Περιφερειακό Ιατρείο όσο και στα Κ.Ι.Α. η δυνατότητα προληπτικής εξέτασης (τεστ) για πιθανή μόλυνση των Συναδέλφων από τον ιό.

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των Αποστράτων Συναδέλφων μας καθώς και των μελών οικογενειών τους, να παρέχεται στο 401 ΓΣΝΑ, ωσότου εξυπηρετηθούν ξανά από το ΝΙΜΤΣ.

  • Να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών Γιατρών, ώστε να καταφέρουν με τα κατάλληλα όπλα να κάνουν τον θανατηφόρο ιό ορατό και να τον πολεμήσουν στα ίσα, χωρίς να χρειαστεί να διαπραγματευτούν μαζί του ούτε για μια ανθρώπινη ζωή.

Έως εδώ! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis