Αναβάθμιση του εξοπλισμού του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αναβάθμιση του εξοπλισμού του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

Με νέα ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό εξοπλισμό ενισχύθηκε το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείου που έχει έδρα τη Λάρισα και καλύπτει υγειονομικά όλες τις μονάδες, ανεξάρτητες υπομονάδες και στρατιωτικά καταστήματα της ζώνης ευθύνης της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, -γεωγραφικά τους νομούς της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Πιερίας.

Συγκεκριμένα με απόφαση του ΓΕΣ, εγκαταστάθηκαν στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει:

Σύστημα τηλεμετρίας, στο τμήμα αυξημένης φροντίδας, για την online παρακολούθηση των περιστατικών. Εξοπλισμό δερματολόγου (δερματοσκόπιο, βελονοκάτοχο, κοχλιάριο ακμής, ψηφιακή δερματοσκόπηση), για τη λειτουργία του εξωτερικού δερματολογικού Ιατρείου. Υπέρηχο Οπίσθιου Ημιμορίου, δοκιμαστικό φακό ενηλίκων, και μηχάνημα Φακοθρυψίας, για τη λειτουργία του εξωτερικού οφθαλμολογικού Ιατρείου και του οφθαλμολογικού χειρουργείου. Συσκευή πολυκαταγραφικής μελέτης ύπνου, εγκατεστημένη στο εργαστήριο μελέτης ύπνου, με την οποία επιτυγχάνεται η διάγνωση περιστατικών με διαταραχές ύπνου. Ηλεκτροεγκεφαλογράφο και Ηλεκτρομυογράφο, εγκατεστημένους στα εξωτερικά νευρολογικά ιατρεία, για τη διαγνωστική υποστήριξη νευρολογικών περιστατικών. Ακτινολογικό Πανοραμικό Μηχάνημα και οδοντιατρική έδρα, εγκατεστημένα στο οδοντιατρείο Φρουράς Λάρισας, για τον εντοπισμό οδοντιατρικών βλαβών. Οθόνη-Μόνιτορ πολλαπλών παραμέτρων και νευροδιεγέρτη, για τη διεξαγωγή χειρουργείων.

Η αναβάθμιση των υγειονομικών παροχών εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων μέριμνας για το προσωπικό του που σχεδιάζει και υλοποιεί το ΓΕΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ