Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 24/04/2018

Όλα τα ενδεχομένα είναι ανοιχτά για τον εκσυγχρονισμό των F-16, όπως έγραψε από εχθές το OnAlert και η τύχη του προγράμματος θα κριθεί οριστικά σε νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. 

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς την άλλη Δευτέρα 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία που δόθηκε από τις ΗΠΑ, προκειμένου να δοθεί η απάντηση στην αμερικανική πρόταση, όλα τα δεδομένα συζητήθηκαν εκτενώς στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση. 

Το οικονομικό σκέλος δεν επιδέχεται περαιτέρω διαπραγμάτευση. Έτσι όπως έγραψε το OnAlert η αμερικανική πρόταση βάζει τον προϋπολογισμό του προγραμμάτος στην περιοχή των 1,23 δισεκατομμυρίων έως και 1,35 δις ευρώ, μαζί με το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης(FOS). 

Στα 840 εκατομμύρια ανέρχονται οι καταβολές που πρέπει να γίνουν την περίοδο 2018-2021. Από αυτά τα 140 εκατομμύρια είναι το ύψος της προκαταβολής και της δόσης που πρέπει να δοθούν εντός του έτους. Σημαντικό θεωρείται το ύψος των προγραμμάτων, που θα αναλάβει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, τα οποία ανέρχονται στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα χρειαστεί να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της. 

onalert.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis