Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 27/10/2018

Δρομολογείται η αναβάθμιση και αυτοτέλεια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, με την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος και του οργανογράμματος, ενώ στην Πτολεμαΐδα θα έρθει και η Σχολή Αρχιπυροσβεστών.

Την ανακοίνωση αυτή έκαναν η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα κατά την επίσκεψη της το απόγευμα του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Σχολή Πτολεμαΐδας και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.
[custom:google-ads]
Η κ. Παπακώστα δήλωσε εντυπωσιασμένη από το ακαδημαϊκό επίπεδο της Πυροσβεστικής Σχολής, επισημαίνοντας πως η πολιτεία έχει υποχρέωση να την ενισχύσει περαιτέρω, για να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια και με επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου και με ενίσχυση της αυτοτέλειας της Ακαδημίας, έτσι ώστε η περιοχή να καταστεί πόλος έλξης παροχής τεχνογνωσίας πολιτικής προστασίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοδυτική Ευρώπη. Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή για να απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους της Σχολής.

Θετική δήλωσε η Υφυπουργός και στην κατασκευή του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ, όπου ξεναγήθηκε νωρίτερα από τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και τον περιφερειάρχη, λέγοντας ότι θα προχωρήσει διότι είναι κάτι που είναι απαραίτητο πια στην εποχή μας.



 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis