Αναβλήθηκε η δίκη 33χρονου που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Αναβλήθηκε η δίκη 33χρονου που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Για την 14η Απριλίου 2021 αναβλήθηκε χθες εκ νέου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 33χρονο ημεδαπό, κάτοικο Ρόδου, που συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και διώκεται για αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, απειλή κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει στο κοινό όφελος.
Ο 33χρονος, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ την 05:50 ώρα της 24ης Νοεμβρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί της υπηρεσίας του Α.Τ. Ρόδου μετέβησαν επί της οδού Ευριπίδου στην Μεσαιωνική Πόλη σε νυχτερινό κέντρο για να επιληφθούν επεισοδίου, που έλαβε χώρα μεταξύ θαμώνων.

Περί την 06:00 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο, που ενεπλάκη στο επεισόδιο αλλά εκείνος φέρεται να αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών και να τους επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και έπειτα με γροθιές και κλοτσιές, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν εκ των τριών.

Στο σημείο έφθασε πλήρωμα ακόμη δύο περιπολικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με σκοπό να συνδράμουν στην σύλληψη του δράστη, πλην όμως αυτός κατάφερε να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του αυτή προκάλεσε φθορά στο όχημα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σπάζοντας τον δεξί καθρέφτη του οχήματος. Επιπροσθέτως και περί την 13,00 ώρα ο κατηγορούμενος, διερχόμενος από την οδό Εθ. Δωδεκανησίων με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, ευρισκόμενος στην θέση του οδηγού, σταμάτησε έξω από την πόρτα του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους απείλησε λεκτικά και στην συνέχεια φέρεται να τους πέταξε ένα μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών του μέτρου και με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών του μέτρου και αποχώρησε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί, επιβιβάστηκαν σε υπηρεσιακό όχημα με σκοπό να ακινητοποιήσουν τον δράστη.

Περί την 14:05 ώρα της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος φέρεται να κάλεσε από σταθερό τηλέφωνο την άμεσο δράση και να τους απείλησε ώστε να σταματήσουν οι έρευνες εντοπισμού του.
Τελικά, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα και κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης την 16.00 ώρα εντοπίστηκε στην οικία του και συνελήφθη.
Εξεταζόμενος ζήτησε ταπεινά συγγνώμη σε όσους έκανε κακό.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.