Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:24 | 27/02/2015

Αναβολή πήρε από το Μικτό Ορκωτό, στο οποίο δικαζόταν χθες, η υπόθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.Α.Σ Στρατή Δούκα, που τον Αύγουστο του 2010, εν ώρα υπηρεσίας, λίγο πριν τη λήξη αυτής, την ώρα καταδίωξης δύο νεαρών που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, προκλήθηκε ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Κατηγορούμενοι τρεις: ο οδηγός της μηχανής και ο συνεπιβαίνων, αλλά και εκείνος που επιχείρησε να τους καλύψει, δίνοντάς τους άλλοθι.

Το κατηγορητήριο αφορούσε σε δύο κακουργήματα: απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση (εγκατάλειψη).

Συνήγοροι υπεράσπισης των 3 κατηγορουμένων, ήταν ο Στρ. Ηλιογραμμένος και ο κ. Παρασκευόπουλος εξ Αθηνών, ενώ πολιτική αγωγή ο Αρ. Χατζηκομνηνός και ο Θ. Πλεύρης εξ Αθηνών επίσης.

Ο συνεπιβαίνων 2ος κατηγορούμενος της υπόθεσης, δεδομένου ότι είχε ως συνήγορό του τον κ. Παρασκευόπουλο που απουσίαζε για λόγους υγείας, ζήτησε και πήρε αναβολή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επειδή δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος στο Εφετείο, η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί γύρω στα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση της εισαγγελέα ότι «την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει αναβολή, αλλά διακοπή».

Παρά την εξέλιξη της υπόθεσης που κρατά χρόνια, χαρακτηριστική είναι η ψυχική δύναμη του Στ. Δούκα, που εξακολουθεί να πιστεύει στη ζωή και στα θαύματά της, στους ανθρώπους και στην Δικαιοσύνη.

Πηγή: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/anavoli-kai-i-orgi-megalonei

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis