Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 18/08/2015

Αξιότιμε K . Πρωθυπουργέ
Συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση σας να αποτρέψετε την οικονομική σφαγή των Ελλήνων και εκτιμούμε την πρόθεση σας για δίκαιη κατανομή των βαρών της επερχόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Αυτό όμως από μόνο του δε αρκεί για να αποκαταστήσει την υπάρχουσα κοινωνική αδικία ενώ είναι βέβαιο πως το περίφημο αναπτυξιακό πακέτο Junker θα κατευθυνθεί και πάλι προς τους προνομιούχους. 
Κλείνοντας τη δευτερολογία σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλήξατε ως εξής: "Μιλήσατε πολλοί για την ελληνική τραγωδία. Ο Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε, πως υπάρχουν στιγμές, που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτή είναι μία τέτοια στιγμή" . 
Αλήθεια όμως , πόσο δίκαιο είναι για τους τίμιους ανθρώπους αυτού του τόπου, οκτώ μήνες τώρα, να μην έχετε αγγίξει ουσιαστικά όλους αυτούς τους <<συμπολίτες μας>> που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών μετέφεραν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες (και όχι μόνο) του εξωτερικού. Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεκάδες δις Ευρώ είναι είτε προϊόν φοροδιαφυγής είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. 
Γνωρίζετε ποιοι είναι. Μην τους χαϊδεύετε. Καταργήστε άμεσα τις διατάξεις νόμων που τους προστατεύουν και αναγκάστε τους μόνοι τους να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα σε ένα Ελληνικό Κρατικό Ταμείο που θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και την εφαρμογή ενός πατριωτικού αναπτυξιακού σχεδίου. 
Είναι απλό και εύκολο. Εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών όρων για τους υπόπτους, προσωρινή στέρηση φορολογικής ενημερότητας κ.α.. 
Γιατί δεν το κάνουμε ; 
Δεν έχουμε χέρια καθαρά όπως είπαμε στον κόσμο; 
Νομίζω πως έχουμε. Ας ψηφίσουμε επιτέλους και μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπέρ του δικαίου και των αδυνάτων. 
Είμαστε μαζί σας, το δίκαιο είναι μαζί σας, ο λαός θα είναι μαζί σας. 
Προχωρήστε. Αυτή είναι η στιγμή! 


Τάσος Μανιάτης – Δημήτρης Σμιτσής 
Μέλη του Τμήματος των Σ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα Πυροσβεστικό Σώμα 

http://www.aep.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis