Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 08/09/2017

Απάντηση στο ερώτημα του τίτλου αναλαμβάνει να δώσει με κείμενό του ένας στρατιωτικός που ζει το πρόβλημα. Η απάντησή του όπως θα διαπιστώσετε είναι και ξεκάθαρη και διαφωτιστική:

Ο κύριος ΥΕΘΑ Π. Καμμένος σε πρόσφατη απάντησή του προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το ερώτημα, αν αναγνωρίζονται και αν αξιοποιούνται τα προσόντα των υπαξιωματικών στον Ελληνικό Στρατό, απάντησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του, υπάρχει η σχετική νομοθεσία και οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι Υπαξιωματικοί ΑΣΣΥ και οι υπαξιωματικοί ΕΜΘ οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα να μπορούν να μεταταχθούν.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, οι υπαξιωματικοί ΑΣΣΥ οι οποίοι κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ μπορούν να μεταταχθούν στο Σώμα των Αξιωματικών και οι υπαξιωματικοί ΕΜΘ οι οποίοι κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ μπορούν να μεταταχθούν στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών. Οι συνεργάτες του κυρίου ΥΕΘΑ δεν τον ενημέρωσαν ότι στη διαδικασία των μετατάξεων μπορούν να λάβουν μέρος και οι υπαξιωματικοί ΕΠΟΠ.

Σύμφωνα με την απάντηση του κυρίου ΥΕΘΑ, σκοπός του νομοθέτη είναι η ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού και η παροχή δυνατότητας έμπρακτης αναγνώρισης-επιβράβευσης των στελεχών με επιπλέον σπουδές και γνώσεις, γεγονός που παρέχει πραγματικές δυνατότητες αναβάθμισης της επιχειρησιακής και διοικητικής τους εξέλιξης.

Αυτό όμως που θα ήταν εξόχως αποκαλυπτικό και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να το μάθει ο κύριος ΥΕΘΑ από τους συνεργάτες του, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, είναι το εξής απλό:

Ποιος είναι ο αριθμός των υπαξιωματικών ΑΣΣΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ (Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας) που έχουν πτυχίο ΑΕΙ και πόσοι από αυτούς έχουν μεταταχθεί όλα αυτά τα χρόνια;

Με αυτόν τον απλό τρόπο, ο κύριος ΥΕΘΑ θα μπορούσε να έχει μια πλήρη εικόνα σχετικά με το αν επιβραβεύονται, αν αξιοποιούνται, αν αναβαθμίζονται κι αν ενθαρρύνονται οι υπαξιωματικοί με τα πτυχία ΑΕΙ ή αν οι διαδικασίες μετάταξης υπάρχουν για να υπάρχουν. Με αυτόν τον απλό τρόπο ο κύριος ΥΕΘΑ θα διαπίστωνε τον ανορθολογισμό της σημερινής πραγματικότητας, θα έβλεπε τον ελάχιστο αριθμό των μεταταχθέντων υπαξιωματικών σχετικά με το σύνολο των πτυχιούχων υπαξιωματικών και ενδεχομένως να αναζητούσε τις αιτίες του προβλήματος και να εκκινούσε διαδικασίες για την επικαιροποίηση, των άρθρων, των κριτηρίων και της υφιστάμενης νομοθεσίας των μετατάξεων, προς μια λογικότερη και σύγχρονη κατεύθυνση.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis