Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:46 | 20/07/2017

H Motorola σε συνεργασία με την τεχνολογία της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Neurala θέλει να δώσει στοιχεία αναγνώρισης προσώπου στις αστυνομικές κάμερες. 

Οι κάμερες που φορούν οι αστυνομικοί πάνω στη στολή τους είναι κατασκευασμένες από την Motorola στις ΗΠΑ, η οποία με τη βοήθεια της Neurala θέλει να τις αναπτύξει περαιτέρω και να τις κάνει να μπορούν να προχωρούν σε αναγνώριση προσώπου σε συνδυασμό με τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα σε βάσεις δεδομένων, με γνώμονα την δημόσια ασφάλεια, μέσα από τον έγκαιρο εντοπισμό κακοποιών στοιχείων και όχι μόνο.

Το όλο σχέδιο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται να βγει σύντομα στους αμερικανικούς δρόμους, αλλά εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πολύ τόσο στον εντοπισμό υπόπτων από τα όργανα της Δημόσιας Τάξης, όσο και στην εύρεση ατόμων που έχουν δηλώσει εξαφάνιση. Ο ιδρυτής της Neurala έχει δημιουργήσει ένα πατενταρισμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο να μπορεί να προσαρμοστεί στην αστυνομική κάμερα Motorola Si500.

H Motorola συνεργάζεται στενά με τη Neurala προκειμένου να δημιουργήσουν μία ειδική έκδοση της κάμερας σώματος που φορούν οι αστυνομικοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό της Neurala είναι λιγότερο απαιτητικό σε πόρους συστήματος, στοιχείο που βοηθά στη χρήση πιο ευέλικτων μορφών hardware.

www.pestaola.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis