Αναγνώριση προσώπου για πρόσβαση στο αυτοκίνητο;

Αναγνώριση προσώπου για πρόσβαση στο αυτοκίνητο;

Πριν από την εκκαθάριση ενός μεγάλου μέρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας του αυτοκινήτου, η Apple κατέθεσε αυτό το ενδιαφέρον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Υπάρχουν ήδη, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, οχήματα που σου επιτρέπουν να τα ξεκλειδώσεις με κωδικό πρόσβασης. Απλώς πατάς στο πληκτρολόγιο της οθόνης αφής που βρίσκεται στην κεντρική κολόνα για να το ανοίξεις. Μια τεχνολογία που υπάρχει για παράδειγμα στη Lincoln, σε διάφορα μοντέλα. Αλλά η Apple θα μπορούσε να πάει το θέμα μακρύτερα στο μέλλον όσον αφορά αυτού του είδους την πρόσβαση.

Η εταιρεία από το Cuppertino έχει πράγματι καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με βάση την αναγνώριση προσώπου, που χρησιμοποιείται ευρέως στα τηλέφωνα της φίρμας. Προσαρμοσμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου, η εφαρμογή αυτή θα επέτρεπε την πρόσβαση στο αυτοκίνητο απλώς πλησιάζοντας, εξομοιώνοντας έτσι τη λειτουργία keyless, αλλά χωρίς το μειονέκτημα ασφάλειας της δεύτερης -η πρόσβαση «χωρίς κλειδί» αποτελεί στόχο των κλεφτών αυτοκινήτων.

Ακόμα καλύτερα; Το εσωτερικό λογισμικό θα μπορούσε να αναγνωρίσει κάθε άτομο και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις άνεσης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού -θέση καθίσματος, μουσική, ρύθμιση τιμονιού, κλιματισμός...

Εάν το πρότζεκτ της Apple για ένα δικό της αυτοκίνητο φαινόταν λίγο ως πολύ απίθανο (και απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκεται στο δρόμο προς την εξαφάνιση), αυτή η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι πολύ πιο πιθανή, καθώς βασίζεται σε τεχνογνωσία που είναι ήδη καλά εδραιωμένη στην Apple. Μέχρι όμως να ισχυριστούμε ότι θα τη συναντήσουμε αύριο στα αυτοκίνητά μας, ο δρόμος παραμένει ακόμα μακρύς.

Πηγή: drive.gr ,  thestival.gr