Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:57 | 11/02/2015

 

 

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στο bloko.gr για ενδεχόμενο διαχωρισμό της Συνοριακής Φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. μαζί με υπηρεσίες σχετικές του Λιμενικού, αλλά και την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση στις τάξεις των συναδέλφων, οφείλω και οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα.

Καταρχήν το θέμα πράγματι έχει τεθεί ανεπίσημα και η ΠΟΣΥΦΥ χωρίς να λάβει θέση παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και τις διαθέσεις. Η τοποθέτηση της ΠΟΣΥΦΥ έχει εκφραστεί επίσημα στα πλαίσια της συζήτησης επί της αναδιάρθρωσης για έναν ξεχωριστό κλάδο αλλοδαπών και μετανάστευσης εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Μια βούληση που ενώ εκφράστηκε με νομοθετική πρωτοβουλία, κάποιοι θέλησαν να την πάρουν πίσω. Σήμερα «απολαμβάνουμε» μια πλήρη διάλυση των κατά τόπους Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης που έχουν γίνει τόσο «έρμαιο» αφαίμαξης προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς άλλες υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες «συνταξιοδότησης» αφού κανείς δεν ασχολείται.

Παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες διαταγές του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος , η εμμονή των Αστυνομικών Διευθυντών να μην αφήνουν τις Υπηρεσίες και το προσωπικό να λειτουργήσει για το έργο που έχουν κλιθεί να επιτελέσουν έχει οδηγήσει εμάς …στην «γραφικότητα» και υποθέτω, είτε την πολιτική είτε την φυσική ηγεσία σε σκέψεις ανεξαρτητοποίησης της συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης.

Οφείλουμε όμως να μην προτρέχουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε συνδικαλιστικά τα συμφέροντα των συναδέλφων διασφαλίζοντας κεκτημένα στα πλαίσια της εργασιακής λειτουργίας. Η θέση μας, όταν θα μετουσιωθούν τέτοιες σκέψεις σε προθέσεις, θα εκφραστεί επίσημα μέσα από τα όργανα της Ομοσπονδίας μας.

Έως τότε θα αναμείνουμε και θα αναζητήσουμε επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό σε επικείμενη συνάντηση το αμέσως προσεχές διάστημα απαντήσεις επί του θέματος τις οποίες και θα κοινοποιήσουμε.

ΠΗΓΗ: posyfy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis