Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:33 | 02/09/2017

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στην πρώτη ημέρα έναρξης της νεοσύστατης (αναβαθμισμένη σε τομέα-περιοχή ευθυνης) Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, Ομάδα Εργασίας του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών ΕΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαμε επίσκεψη στο κτίριο όπου στεγάζεται πλέον η Υπηρεσία επί της οδού Δωδεκανήσου (περιοχή Πλατείας Βαρδαρίου).

Μετά τον Αστυνομικό Καλλικράτη ή αλλιώς δηλαδή την αναδιάρθρωση-αναδιάταξη Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας όπως ορίζουν πλέον οι διατάξεις του π.δ. 7/2017, ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και ο νέος χάρτης των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ως συνδικαλιστικός οργανισμός-συνδυασμός όμως το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ενημερώνει πως, δυστυχώς, η επίσημη συντεταγμένη Πολιτεία άφησε την πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης -συγχώνευσης στην πραγματικότητα- στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία των ίδιων των εργαζομένων Αστυνομικών, αφού το ανώτερο νομοθέτημα του π.δ. 7/2017 ορίζει στην 11η παράγραφο αυτών που λαμβάνονται υποψη για την υπογραφή του πως"το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού", κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες και βέβαια επιφέρει απογοήτευση!

Αφού όμως δεν προκαλείται ουδεμία δαπάνη στο Δημόσιο, είναι δυνατόν να υλοποιηθεί Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών; Αλήθεια πώς έγιναν οι μετακομίσεις, εργασίες, σφραγίδες, έπιπλα, διαμόρφωση χώρων, κρατητήρια κλπ όλων αυτών των νέων Υπηρεσιών; Αποδείξεις ότι, δυστυχώς, και για μία ακόμη φορά, οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν να εκτελέσουν μη αστυνομικά καθήκοντα και να πραγματοποιήσουν τεχνικές και μεταφορικές εργασίες, μαζί με οχήματα είτε της Αστυνομίας είτε των αρμόδιων Δήμων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι νέες Υπηρεσίες, ενώ αρκετές φορές οι συνάδελφοι μας πλήρωσαν ακόμα και από την τσέπη τους για την αγορά υλικών και εφοδίων που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία των νέων Υπηρεσιών.

Συγχαρητήρια σε όλους του συναδέλφους σε πανελλαδικό επίπεδο για την αυταπάρνησή τους και παράδειγμα για όλα τα ανωτέρω αποτελεί η εικόνα που διαπιστώσαμε στο Τμήμα Λευκού Πύργου που προήλθε από τη συγχώνευση δύο πρώην Τμημάτων Ασφαλείας του Πλατείας Δημοκρατίας και του Ανω Πόλης-Αγίου Παύλου. Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η αναδιάρθρωση και τη φυσική ηγεσία μας να ζητήσει περισσότερο στήριξη, από κάθε πλευρά και άποψη, γενικότερα του Οργανισμού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ 
Μέλος ΕΚΑ

Φωτογραφία του Θεόφιλος Παπαδάκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis