Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 23/11/2018

Σε αναμμένα κάρβουνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορισθεί η ημερομηνία της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα, με την ΥΦΕΘΑ να επαναλαμβάνει πριν από λίγες μέρες τη δήλωση της ότι η επιστροφή των ποσών είναι ζήτημα ημερών. 

Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

[custom:google-ads]

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα ποσά να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, Αυτό δηλώνει, άλλωστε, και η επιμονή της ΥΦΕΘΑ κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στη δήλωση της ότι τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου και πως η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα ημερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nέα διαταγή για αποσπάσεις αστυνομικών - Δείτε τους πίνακες

Πάντως τα περιθώρια στενεύουν για να επιτευχθεί ο στόχος της καταβολής των ποσών εντός του Νοεμβρίου, όπως εξήγγειλε τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και η κα Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς σήμερα ο μήνας έχει 23.

Εκτός και αν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων περιμένουν να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα αρμόδια τμήματα να είναι έτοιμα να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά ακόμα και άμεσα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Είναι, δηλαδή,  πολύ πιθανό η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, να οφείλεται στο ότι στην Κυβέρνηση δεν επιθυμνούν να εξαγγείλουν κάτι και για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό να καθυστερήσει.

 


[custom:google-ads]


Για αυτό τον λόγο, κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν το σενάριο της καταβολής των ποσών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ακόμα ζωντανό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλτιάδης Πουρσανίδης: “Λιγότεροι αστυνομικοί στα γραφεία …”

Βέβαια, ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί στο τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη..

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis