Αναδρομικά ενστόλων - Συνεχίζεται το "μαρτύριo της σταγόνας"

ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Αναδρομικά ενστόλων - Συνεχίζεται το "μαρτύριo της σταγόνας"

Συνεχίζεται το μαρτύριο των στρατιωτικών για την επιστροφή των αναδρομικών, καθώς οι μέρες περνούν και δεν βγαίνει, μέχρι στιγμής, λευκός καπνός από τα συναρμόδια Υπουργεία για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ορίσει την ημερομηνία της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα ποσά να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της ΥΦΕΘΑ κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία έχει δηλώσει τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου και πως η επίλυση του ζητήματος είναι θέμα ημερών.

Πάντως η πιθανότητες για να επιτευχθεί ο στόχος της καταβολής των ποσών εντός του Νοεμβρίου -όπως εξήγγειλε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ- εξανεμίζονται, καθώς σήμερα ο μήνας έχει πλέον 26.

Για αυτό τον λόγο, κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν εδώ και καιρό ζωντανό το σενάριο της καταβολής των ποσών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Βέβαια, ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί στο τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη..

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Πηγή:  onalert.gr