Αναδρομικά: Ποια ημερομηνία δίνει το ΣτΕ και γιατί έχει σημασία

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ 60 ΔΟΣΕΙΣ
Αναδρομικά: Ποια ημερομηνία δίνει το ΣτΕ και γιατί έχει σημασία

Σε 60 δόσεις αναμένεται να δοθεί στους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr

Οι 60 ισόποσες δόσεις που θα πρέπει να προετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να αρχίσουν όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Ωστόσο το πρακτικό 3/2018 εξέδωσε το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δίνει μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην κυβέρνηση για να έχει συμμορφωθεί.

Ορίζει την επόμενη συνεδρίασή του για να συζητηθεί εάν υπάρχει συμμόρφωση στις 23 Οκτωβρίου 2018.

Μέχρι τότε θα πρέπει ήδη να έχουν ρυθμιστεί οι 60 δόσεις των αναδρομικών και να έχει ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στη Διοίκηση.

«Το περιεχόμενο του εν λόγω Πρακτικού, που έλαβε αριθμό 3/2018, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, τόσο διότι επιβάλλει στον Υπουργό Οικονομικών τη συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (Ολ.ΣτΕ 1127/2016), παρότι αναγνωρίζει τις εγγενείς δυσχέρειες 'που συνδέονται με την εφαρμογή της αποφάσεως αυτής, η οποία έχει σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως δυσχέρειες', όσο και διότι επεκτείνει το χρόνο μη συμμόρφωσης στις περικοπές που συντελέστηκαν στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χρονική περίοδο των μνημονίων, δηλαδή από τον Αύγουστο 2012 μέχρι και το 2016», δήλωσαν οι Νομικοί Σύμβουλοι των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ Χαρ. Μπουκουβάλας και ΠΟΑΞΙΑ Ρήγας Μπαρμπούρης, που χειρίστηκαν για ακόμη μία φορά την κοινή Αίτηση και εκπροσώπησαν τις Ομοσπονδίες ενώπιον του ΣτΕ.

«Με σταθερά και αποτελεσματικά βήματα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το εισόδημα των στελεχών των Ελλήνων Αστυνομικών και να τους εξασφαλίσουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση, ανάλογη της προσφοράς τους στην Ελληνική Κοινωνία», πρόσθεσαν οι Πρόεδροι ΠΟΑΣΥ Γρ. Γερακαράκος και ΠΟΑΞΙΑ Γ. Κατσιαμάκας.

Πηγή:  www.armyvoice.gr