Αναδρομική αφαίρεση μορίων απόστασης - Ο Θρίαμβος της Αδικίας…

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛ.ΑΣ.
Αναδρομική αφαίρεση μορίων απόστασης - Ο Θρίαμβος της Αδικίας…

 

 

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας:

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες μορίων των Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2018.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αναδρομική μείωση των μορίων απόστασης, με βάση τις νέες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Η μεγάλη μας έκπληξη έγκειται ότι η μείωση αυτή είναι αναδρομική σε βάθος χρόνων.!!!!

 

 

Πουθενά, ούτε στο άρθρο 22 του π.δ. 6/2018, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 3 του π.δ. 100/2003, ούτε και γενικά στο π.δ. 6/2018 δεν αναφέρεται αναδρομικότητα. Αλλά και πως θα μπορούσε κάτι τέτοιο να προβλεφθεί όταν οι οδικές αρτηρίες που μειώνουν τις αποστάσεις παρεδόθησαν σε πλήρη λειτουργία τα τελευταία 1-2 χρόνια;

Μέσα από μια διάταξη καταστρέφονται οι ζωές δεκάδων συναδέλφων οι οποίοι μαζεύουν τίμια τα μόρια τους, έχοντας 18 και πλέον έτη μακριά από τα σπίτια τους. Αναφέρουμε ενδεικτικά ως παράδειγμα (2) δύο συναδέλφους με τόπο συμφερόντων τη ΔΑ Λάρισας, που υπηρετούν στην ΔΑ Ορεστιάδας (10) & (11) έτη αντίστοιχα και των οποίων τα μόρια της απόστασης μειώθηκαν αναδρομικά  για όλο το χρονικό διάστημα που υπηρετούν εκεί!! Αποτέλεσμα αυτού είναι οι συνάδελφοι να κατρακυλήσουν στους πίνακες των μορίων….

Απορούμε πραγματικά για το σκεπτικό της αναδρομικής μείωσης. Δεν είδαμε να ισχύει η αναδρομικότητα στις περιπτώσεις των εικονικών διαζυγίων ή στις περιπτώσεις που κάποιος λάμβανε μετάθεση στο τόπο του ως υπηρεσία γραφείου και μετά από λίγο γινόταν «θαύμα» και επανερχόταν σε μάχιμη υπηρεσία και οι οποίοι κατά δεκάδες κάλυψαν τις ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις ανά τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Αλήθεια εφόσον ισχύει η σε βάθος χρόνων αναδρομική μείωση έχουν καταλάβει οι εμπνευστές της, ότι ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες των διοικητικών δικαστηρίων τινάζοντας στον αέρα το σύστημα μεταθέσεων στην Ελληνική Αστυνομία;

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της αναδρομικής  μείωσης των μορίων της απόστασης. Να συμπεριληφθεί διάταξη στο υπό διαβούλευση πδ για γενικά θέματα αστυνομικού προσωπικού, στην οποία να αναγράφεται ρητά ότι «….τα μόρια της απόστασης θα υπολογίζονται έως και το έτος 2017 με το παλαιό σύστημα που προέβλεπε το άρθρο 3 του πδ 100/2003 και ο νέος τρόπος υπολογισμού σύμφωνα με το άρθρο 22 του πδ 6/2018 ισχύει από το έτος 2018 και έπειτα. Αστυνομικοί που τυχόν απώλεσαν κατά τις μεταθέσεις του έτους 2018, το δικαίωμα μετάθεσης, εξαιτίας της αναδρομικής μείωσης των μορίων δύνανται να λάβουν τη μετάθεση τους άμεσα…..»

   Ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε συνεργασία με τη ΠΟΑΣΥ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων.

 Το Άδικο δε θα περάσει!!

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ