Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:24 | 29/10/2015

«Έμφραγμα» έχει προκληθεί στη Δικαιοσύνη από την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλών δικών, με μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για να τις φιλοξενήσουν.

Μάλιστα, σε ορισμένες απ’ αυτές, όπως της πολύκροτης υπόθεσης του «Noor 1», ο χρόνος διεξαγωγής πιέζει «ασφυκτικά» καθώς τον Δεκέμβριο συμπληρώνονται τα ανώτατα όρια προφυλάκισης για κατηγορούμενος και είναι ορατός ο κίνδυνος αποφυλάκισης.

Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Pireas2day.gr εξετάζεται, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί σε δικαστική αίθουσα κάποιος χώρος μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με δυνατότητα φιλοξενίας, τουλάχιστον 150 ατόμων, κατηγορούμενων και δικηγόρων και να πληροί συγκεκριμένες  προϋποθέσεις ασφαλείας.

Το θέμα έχει απασχολήσει, έντονα, τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές του Πειραιά, το νομικό κόσμο και την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη συσκέψεις για να εξεταστούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Σε αυτές τις συσκέψεις συμφωνήθηκε ότι πρέπει να αποκλειστούν χώροι, εντός της πόλης, που θα δημιουργούσαν διάφορα προβλήματα στην λειτουργία της και γι’ αυτό έγιναν επισκέψεις σε χώρους του ΟΛΠ.

Κατά πληροφορίες εξετάστηκε ένας κλειστός επιβατικός σταθμός στον χώρο της κρουαζιέρας αλλά αποκλείστηκε διότι είναι σε ελεγχόμενη τελωνειακή ζώνη και ένας άλλος, στο ύψος της Πύλης 1 του επιβατηγού λιμανιού, σε απομονωμένη σχετικά περιοχή, κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο οποίος κρίνεται λειτουργικά κατάλληλος, με δυνατότητα να διαμορφωθεί, μέσα σε λίγες ημέρες, σε δικαστική αίθουσα και απομένει να εξεταστεί και από την Αστυνομία για θέματα ασφαλείας.

Όπως είναι γνωστό, σε παλαιότερες ανάλογα πολυπρόσωπες δίκες, οι δικαστικές αρχές ελάμβαναν απόφαση για μεταφορά τους στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Ωστόσο, εκεί διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως φαίνεται θα καθυστερήσει ακόμα να ολοκληρωθεί. Επίσης, πλήρεις από μεγάλες δίκες είναι και οι διαθέσιμες ειδικές δικαστικές αίθουσες του Εφετείου Αθηνών.

http://www.pireas2day.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis