Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:17 | 08/09/2019

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 26χρονης Κύπριας, Ιόλης Χατζηλύρα, η οποία βρέθηκε νεκρή σε πάρκο στην Αυστραλία.

Η Αστυνομία της περιοχής έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο και ψάχνει συγκεκριμένο άντρα που πιθανόν να συνδέεται με τον θάνατο της Ιόλης.

Πρόκειται για τον 34χρονο Bradley Edwards και στο βίντεο φαίνεται να κινείται στην περιοχή την μέρα που σκοτώθηκε η Ιόλη.

Το πτώμα της νεαρής κοπέλας βρέθηκε μέσα σε θάμνους γεμάτο αίματα, μώλωπες και σχεδόν γυμνό σε πάρκο της πόλης Μπρισμπέιν.

Μάλιστα, δίπλα της εντοπίστηκαν μερικά σκίτσα, όπως αναφέρεται στο Offsite.com.cy. Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία.
[custom:google-ads]
Δείτε φωτογραφία του καταζητούμενου που δημοσίευσε η Αστυνομία:

ioli xatzilura

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Αστυνομίας Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Χατζηλύρα ως ύποπτο.

«Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μια κατά τα άλλα υγιή νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά στο Πάρκο Kalinga», δήλωσε ο Trezise. «Περιλαμβάνει το γεγονός ότι φαίνεται να έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί η θέση της στους θάμνους και το γεγονός ότι μερικά από τα ρούχα της έχουν επηρεαστεί», σημείωσε.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταλήξει στην αιτία θανάτου και προσπαθεί να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στο πάρκο. Ο Trezise είπε ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν στο Spring Hill, κοντά στο CBD της Brisbane, 24 ώρες πριν εντοπιστεί το σώμα της. «Είναι πολύ πιθανό να πέθανε εκεί που βρέθηκε», είπε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια προσωπικά στοιχεία της λείπουν, αλλά η αστυνομία δεν είναι σίγουρη τι είναι. «Εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο τι συνέβη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», επεσήμανε.

Ο επιθεωρητής πρόσθεσε πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν η 26χρονη και ο Έντουαρντς γνωρίζονταν. «Αυτή την στιγμή δεν κάνουμε κανένα σχόλιο σε σχέση με την αιτία του θανάτου της» είπε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορούμε να πούμε πως ερευνούμε το γεγονός ότι η Ιόλη δέχτηκε σοβαρή επίθεση εκείνο το βράδυ».
 

Τι λέει ο αδερφός της

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας, αδερφός της Ιόλης, είχε αναφέρει στις Brisbane Times ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της. Η μητέρα της έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, το 2014.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

Ο αδερφός της μίλησε στις Brisbane Times μερικά λεπτά μετά την επιβεβαίωση από την αστυνομία στα μέσα ότι ο θάνατος εξετάζεται ως ύποπτος. «Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον δολοφονία;», διερωτάται.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη». «Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο. Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.
 

Πηγή: cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis