Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 12/11/2016

Το ζήτημα που έχει να κάνει με τα στελέχη των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν πρόσφατα αλλά δεν γνωρίζουν αν,πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν λόγω του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου παίρνει διαστάσεις. Αυτά τα στελέχη βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση και είναι ανεξήγητο γιατί κανείς από τους αρμόδιους δεν σπεύδει να δώσει μια λύση.

Ποια μπορεί να ΄ναι αυτή;

Στέλεχος των ΕΔ ,αναγνώστης του Militaire.gr χρησιμοποιώντας την απλή λογική έχει να προτείνει μια λύση. Τι γράφει και νομίζουμε ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ:

• Επειδή, όταν ένας νόμος (ν.4387/16, Κατρουγκαλου) είναι λάθος συνεπάγεται ότι είναι άκυρος και θα έπρεπε να πάρει θέση και το ΣτΕ .

• Επειδή, από την μεριά των συναρμόδιων υπουργείων, δεν δικαιολογείται να μην μπορούν να κάνουν μια συνάντηση μετά από έξι μήνες ισχύος, ώστε να συνεννοηθούν και να βρουν μια λύση, σε ένα θέμα που εκθέτει την κυβέρνηση και τον τρόπο που συντονίζεται.

• Επειδή, υπάρχει ένα αλαλούμ στο νόμο (βλέπε επερώτηση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κενά του νόμου)  και κανένας δεν ξέρει τι ισχύει και τις επιπτώσεις του στον τελικό υπολογισμό σύνταξης, κάτι που η πολιτεία θα έπρεπε να είχε ξεκάθαρο.

Προτείνω (με την δύναμη που έχει η παρούσα ιστοσελίδα),  να προτείνεις τη δυνατότητα ανάκλησης  παραιτήσεων στελεχών τα οποία δεν έχουν διαγραφεί ακόμα, όπως έγινε πρόσφατα και με τους εκπαιδευτικούς (λόγω πλάνης).

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis