Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 04/12/2020

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτή Π. Πολάκη και καταγγελία περί δήθεν σκανδάλου σε προμήθεια προστατευτικού υλικού από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

  • Ο κ. Πολάκης συγκρίνει ανόμοιες συμβάσεις. Η μία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξήχθη σε περίοδο όπου δεν υπήρχε ζήτηση του είδους και η άλλη της ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής όταν η ζήτηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα. Πιο συγκεκριμένα:
  • Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τα Καταστήματα Κράτησης σε όλη τη χώρα. Η τιμή κάθε συσκευασίας των 100 γαντιών, ήταν 17,5 ευρώ. Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε την χαμηλότερη τιμή. Οι υπόλοιπες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,35 ευρώ, 20,75 ευρώ. Αυτονόητα έγινε δεκτή η προσφορά των 17,5 ευρώ ως η πλέον συμφέρουσα.
  • Μήνες νωρίτερα-όταν η ζήτηση στην αγορά ήταν ελάχιστη- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενήργησε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία. Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η σύγκριση που επιχειρήθηκε είναι άτοπη και καταχρηστική. Μόνη ομοιότητα είναι ότι αναφέρονται και οι δυο σε γάντια κι ότι έγιναν από φορείς του ίδιου Υπουργείου.

Με άλλα λόγια αν τα πράγματα είχαν γίνει αντίστροφα, δηλαδή αν η Γενική Γραμματεία έκανε διαγωνισμό τον Οκτώβριο η τιμή θα ήταν 8-9 ευρώ κι αν το Υπουργείο έκανε διαγωνισμό τον Δεκέμβρη, με τη μισή Ευρώπη σε καραντίνα, η τιμή θα ήταν 17-18 ευρώ.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis