Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:36 | 04/02/2015

 

ΘΕΜΑ: “Διάθεση οχημάτων και προσωπικού της Π.Υ. για τη φύλαξη ιδιωτικών τραπεζών”
 
Με διαταγές που εξεδόθησαν τον Απρίλιο και το Νοέμβριο, (υπ'αρίθμ. 1137 Φ,601.7/24-04-2014, 1286 Φ.704.11/2014) από το αρχηγείο μετά από πολιτική απόφαση των υπουργών,της απερχόμενης κυβερνήσεως, κ. Δένδια και κ.Κικίλια, διετέθησαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας , εν είδη “πυροσβεστικής σεκιούριτι”,για τη φύλαξη ιδιωτικών κτιρίων, τραπεζικών ομίλων.
Η Ε.Υ.Π.Σ.Αττικής με έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 265(12/06/2014) προς τον περιφερειάρχη αττικής ,αιτήθηκε την απόσυρση των εν λόγω διαταγών. Το συνδικαλιστικό μας όργανο,δεν έλαβε καμία ενημέρωση,ούτε απάντηση στο σχετικό αίτημα. Αυτό αποδεικνύει την περιφρόνηση και τον εμπαιγμό προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα, από τη διατελέσασα κατά την περίοδο αυτή, φυσική και πολιτική ηγεσία ,του σώματος μας ή τη συγκάλυψη του θέματος από την πλειοψηφία του προεδρείου, της Ε.Υ.Π.Σ.Αττικής.
Το αίτημα της Ε.Υ.Π.Σ.Αττικής, εξέθετε το θέμα μόνο υπηρεσιακά, και όχι νομικά και πολιτικά ,ούτε καν εντρυφούσε σε θέματα ασφάλειας του προσωπικού. Επίσης συγκάλυπτε το γεγονός ότι στόχος ήταν να φυλαχτούν τράπεζες και όχι η γενικότερη ασφάλεια των περιουσιών και της ζωής των πολιτών.
Η πλειοψηφία του προεδρείου προχωρά σε συνεννοήσεις και συναντήσεις με διοικητικούς και υπουργικούς παράγοντες ,χωρίς να ενημερώνει το υπόλοιπο Δ.Σ. ,για τις προτάσεις και τα θέματα που διαπραγματεύεται. Ενεργοποιήθηκε για το θέμα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου Αττικής που συγκάλεσε μετά από μήνες αδράνειας ,ο πρόεδρος και ο γραμματέας ,για το θέμα δύο μέρες ,πριν τις εθνικές εκλογές και όταν ήταν εμφανές ότι κυβέρνηση δε θα ήταν οι πολίτικοι τους προϊστάμενοι.
Με την παρούσα ανακοίνωση απαιτούμε την απόσυρση των νυχτερινών περιπολικών 01:00-4:00, για τους παρακάτω λόγους:
  1. είναι έξω από τις αρμοδιότητες μας να διατελούμε ,την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες,εν είδη σεκιούριτι.
  2. Εξαντλούμε το προσωπικό σε άσκοπες ολονυκτίες, που καταρρακώνουν σωματικά και ψυχικά τα πληρώματα .Κατ αυτό τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα, και η καθαρότητα του νού, σε περίπτωση συμβάντος.
  3. οι τράπεζες αποτελούν τρομοκρατικούς στόχους,άρα δε μπορεί να ενεργεί πρώτος ο πυροσβέστης σε ένα συμβάν όπου δε γνωρίζει,αν υπάρχει κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, χωρίς να ελεγχθεί ο χώρος από τους πιο εξειδικευμένους αστυνομικούς.
  4. Με την αναφορά της διαταγής στο ζήτημα της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, μέσω της συνεχούς παρουσίας των συναδέλφων σε κεντρικά σημεία των τομέων, ομολογείται η μη επιχειρησιακή και πρακτική χρησιμότητα της ίδιας της διαταγής. Ομολογείται δηλαδή ότι είναι καθαρά για τη βιτρίνα και όχι για πρακτικούς λόγους, εκτός εάν η φυσική και πολιτική ηγεσία ,αμφισβητεί την ταχύτητα επέμβασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φύλαξη των πολιτών.
  5. Γνωρίζουμε άπαντες ότι το κόστος της παρουσίας ενός οχήματος σε υλική φθορά και σε καύσιμα εκτοξεύεται. Οι καιροί για την πατρίδα μας είναι δύσκολοι, οπότε είναι σκανδαλώδες οι ευαγγελιστές της λιτότητας, να κατασπαταλούν τους ελάχιστους πόρους του πυροσβεστικού σώματος σε ανούσιες πρακτικές.
 
Θεωρούμε ότι η πατρίδα μας έχει αλλάξει σελίδα,και ότι οι πρακτικές βιτρίνας ,θα γίνουν πρακτικές ουσίας.
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ
 
aep.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis