Ανακοίνωση για τις συνέπειες του 3ου μνημονίου στους Πυροσβέστες

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
Ανακοίνωση για τις συνέπειες του 3ου μνημονίου στους Πυροσβέστες

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη βάση του νέου μνημονίου, έρχονται να ισοπεδώσουν τα όποια εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να φορτώσουν νέα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες μας.

Ό,τι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση, καλείτε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τρόικας και κυρίως της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, να επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση.

Το πακέτο των νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει διατάξεις που τσακίζουν τους πυροσβέστες, όπως και όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες.

Συγκεκριμένα προβλέπονται άμεσα:

  • Αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, σε βασικά προϊόντα διαβίωσης, στις ασφαλιστικές μας εισφορές και στις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη.
  • Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα ανέλθουν στο 67ο και στο 62ο έτος, κατά την πρώτη εφαρμογή.
  • Μειώσεις μισθών, με τη δημιουργία νέων μισθολογίων για το Δημόσιο και για τους ένστολους, που στοχεύουν στην εναρμόνιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με αυτούς που ισχύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.
  • Μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και επαναπροώθηση του συστήματος των επαγγελματικών ταμείων του νόμου Ρέππα.
  • Ελαστικοποίηση της εργασίας, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
  • Αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών, με προοπτική την περαιτέρω συγχώνευση και κατάργηση αρκετών εξ αυτών και αξιολόγηση και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με νέες απολύσεις προσωπικού και σωρεία μεταθέσεων.
  • Επιπλέον περιορισμός των δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κλπ).

Το νέο μνημόνιο όμως, εμπεριέχει και διατάξεις που προβλέπουν νέα χρηματοδοτικά πακέτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μεγάλους επιχειρηματικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως και νέες εκχωρήσεις τομέων της οικονομίας αλλά και κρατικών δομών με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες, ενέργεια), επιταχύνοντας στο μέγιστο βαθμό τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν την ολοκληρωτική διάλυση και επιδείνωση της ήδη χρεοκοπημένης ζωής, όχι μόνο των ενστόλων, αλλά και όλων των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Οι προειδοποιήσεις της Ε.Α.Κ.Π. για το σύνολο των εξελίξεων, που προέρχονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί με τον κοινό αγώνα των πυροσβεστών και των ενστόλων, με όλους τους εργαζόμενους, για να εμποδίσουμε την επέλαση των νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και να ανακτήσουμε το σύνολο των απωλειών που μας έχουν επιβληθεί την τελευταία πενταετία.

Αυτόν το δρόμο του αγώνα πρόταξε η Ε.Α.Κ.Π. όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτόν το δρόμο προτάσσει και σήμερα, σε αντίθεση με τις ηγεσίες και τις υπόλοιπες παρατάξεις των συνδικαλιστικών οργάνων των Σωμάτων Ασφαλείας, που επιχειρούν να απομονώσουν τους ένστολους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, προβάλλοντας το διασπαστικό και φαιδρό επιχείρημα της ''διαφορετικότητας του επαγγέλματος''.

Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που ευθυγραμμίστηκαν και στήριξαν τις επιλογές των κυβερνήσεων, που τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επιβάλλεται λοιπόν να προσπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να ανασυντάξουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Να συμμετέχουμε μαζικά σε αγωνιστικές δράσεις και στον εργασιακό μας χώρο και στους αγώνες του μαχητικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την ανατροπή της πολιτικής, που μας καταδικάζει σε διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

Για την Ε.Α.Κ.Π.

η Εκτελεστική Γραμματεία

 

http://www.eakp.gr/