Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:27 | 23/03/2018

Άνθρακες ο θησαυρός της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τα επιδόματα κινδύνου. Αρκούσε και μόνο η δημοσίευση της υπ' αριθ. 8002/1/520-γ΄ από 15-03-2018 ΚΥΑ για να αποκαλυφθεί ο εμπαιγμός και το εύρος των μειώσεων που επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο. Δεν έφτανε η κατάργηση του επιδόματος διοίκησης στους κατώτερους Αξιωματικούς που ασκούν διοίκηση, ήρθε τώρα και η σειρά όσων υπηρετούν στην πιο μάχιμη και επικίνδυνη αστυνομική υπηρεσία, όπως είναι τα Ε.Κ.Α.Μ.

Οι συνάδελφοι θα υποστούν μείωση των αποδοχών τους κατά 150 ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι είχε διασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής ολόκληρου του ποσού που λάμβαναν έως σήμερα.

Έτσι, δυστυχώς, η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας και τα ρίσκα που αναλαμβάνουν όσοι «παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα» αντιμετωπίζοντας αδίστακτους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Οι επίλεκτες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας χρήζουν σεβασμού και ουσιαστικής μέριμνας και όχι απαξίωσης και ευτελισμού και μάλιστα την ώρα που σε άλλες υπηρεσίες όπου οι «ημέτεροι» έχουν δεσπόζουσα θέση, σημειώνεται βελτίωση των αποδοχών τους.

Τέλος, όπως προκύπτει και από τα τελευταία σημειώματα αποδοχών του μηνός Απριλίου, με βάση το νέο μισθολόγιο, οι κρατήσεις είναι δυσθεώρητες λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ή των αναδρομικών κρατήσεων εξαιτίας των μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών έτους 2017, κι αυτό θα συνεχίζεται επί οκτώ μήνες ακόμα, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αλχημείες και τα τρικ με τα οποία προσπάθησε η κυβέρνηση να καλύψει τις αρνητικές του πτυχές, γίνονται μπούμερανγκ για την ίδια, αλλά και για πολλούς άλλους.

Η μόνη λύση είναι η απόσυρση του μισθολογίου και η εκπόνηση νέου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!

 

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis