Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 30/05/2019

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι, από το Φεβρουάριο του 2019, προωθείται από την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία, ΑΙΤΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) με μια σειρά ερωτημάτων, που αφορούν στον υπολογισμό του χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον επόμενο βαθμό.

Από τη διατύπωση των ερωτημάτων στην εν λόγω «αίτηση γνωμοδότησης» προκύπτει ότι υφίσταται έντονη αμφισβήτηση εφαρμογής της διάταξης του  άρθρου 65 του ν. 4504/2017, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 17 του ν.4551/2018.

Υπενθυμίζουμε ότι το  άρθρο 65 του ν. 4504/2017 δεν εφαρμόστηκε στο χρόνο, που προβλεπόταν, υποχρεώνοντάς μας στην αναζήτηση ορθότερης διατύπωσης της διάταξης, με αποτέλεσμα να προωθηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση, για το ίδιο ζήτημα, προκειμένου, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας, κάθε πιθανό νομικό πρόβλημα να ξεπεραστεί και η διάταξη να εφαρμοστεί καθολικά για κάθε δικαιούχο.

[custom:google-ads]

Τονίζουμε, ότι η συγκεκριμένη διάταξη, αφορά χιλιάδες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προερχόμενα από τις παραγωγικές σχολές Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Φεβρουάριο του 2017, αφού πρώτα κλήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Μας ξεπερνά πραγματικά το γεγονός ότι μετά από 2 χρόνια διαβούλευσης (από το 2015), κατόπιν δύο νομοθετικών ρυθμίσεων (ν.4504/17 και ν.4551/18),  ατελείωτων συσκέψεων και συναντήσεών μας με κάθε αρμόδιο της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, και αφού εφαρμόσθηκε η διάταξη σε μεγάλο μέρος των δικαιούχων συναδέλφων, φτάνουμε στο σημείο να διαφαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο και προκλητικό πλέον τρόπο, η πρόθεση κάποιων να μπλοκάρουν, σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων την εφαρμογή μιας ευεργετικής διάταξης, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ωφεληθεί από αυτή, εξαντλώντας την συνδικαλιστική μας υπομονή.

Μας ξεπερνά εξίσου η ευρηματικότητα αυτών, που προσπαθούν, εδώ και καιρό, να βάλουν «σκοπέλους» στην εφαρμογή αυτού του δίκαιου αιτήματος και οι οποίοι κατόρθωσαν στο παρελθόν, μέχρι και να μας διχάσουν.

Κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αιτήματα, που προωθούμε ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., αποτελούν αποφάσεις αντιπροσωπευτικών οργάνων και όχι προσωπικές πεποιθήσεις. Όταν αυτά δε, υιοθετούνται και νομοθετούνται, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει και να εφαρμόζονται.

Όταν αυτό δε συμβαίνει, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Τσιάνος Παναγιώτης                  Κυράνης Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis