Ανακοίνωση Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή τις δηλώσεις του πυροσβέστη ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τον φασισμό

Ανακοίνωση Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή τις δηλώσεις του πυροσβέστη ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τον φασισμό

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών χαιρετίζει τη δημόσια τοποθέτηση του συναδέλφου μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αθλητή του tae–kwon–do και ολυμπιονίκη, ενάντια στο φασισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Gazzetta Weekend Journal.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος συνάδελφος παίρνει ξεκάθαρη θέση κατακρίνοντας φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Έχει ωστόσο ιδιαίτερη σημασία ότι ένας άνθρωπος που στη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας νίκησε αθλητές διαφόρων εθνικοτήτων, δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεράνθρωπο ούτε τους αντιπάλους του κατώτερους και υπανθρώπους. Αξίζουν συγχαρητήρια διότι η τοποθέτησή του δείχνει το σεβασμό και την ανθρωπιά που πρέπει να διακατέχει κάθε πυροσβεστικό υπάλληλο προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και φυλής. Είναι μια τοποθέτηση που δείχνει ότι ο αθλητισμός είναι πρωτίστως πολιτισμός και όχι απλά θέαμα.

Συνάδελφοι, κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε οποιαδήποτε εκδήλωση φασιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών. Είναι καθήκον όλων μας να απομονώσουμε οποιαδήποτε έκφραση και πράξη μίσους και ρατσισμού, τόσο μέσα στο χώρο εργασίας μας όσο και σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο αντίπαλος του Έλληνα εργαζόμενου δεν είναι ο εργαζόμενος που προέρχεται από μια άλλη πατρίδα. Άλλωστε και οι δυο έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες δυσκολίες στην καθημερινή τους επιβίωση.

Πραγματικός αντίπαλος είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, που δεν αναγνωρίζουν καμία πατρίδα και δεν έχουν πατρίδα. Οι κάτοχοι του μεγάλου οικονομικού κεφαλαίου δε ντρέπονται να λένε ότι δε συμφέρει οικονομικά να προστατευτούν όλες οι ανθρώπινες ζωές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Συμφέρει όμως οικονομικά, να τους δίνονται συνεχώς νέες φοροελαφρύνσεις και « αναπτυξιακά » πακέτα από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Να γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι του Έλληνα εργαζόμενου!

Αυτοί είναι που ωφελούνται από την ύπαρξη και την δράση εγκληματικών ναζιστικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή, για να χτυπάει και να δολοφονεί εργάτες που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες από τα κόμματα που μέχρι τώρα κυβέρνησαν τη χώρα διότι όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων αλλά συχνά παρευρίσκονται σε κοινές εκδηλώσεις ή παραχωρούν ανάλογες διευκολύνσεις σε γνωστούς οπαδούς του ναζισμού όπως η οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι εδώ και 4 χρόνια δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος για την ορθή διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα αυτή να προχωρά αρκετά αργά και χωρίς την απαραίτητη δημοσιότητα.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

eakp.gr