Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 04/10/2021

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι το τελευταίο τριήμερο κάποιοι “κακοθελητές” διέδιδαν, πως η Ομοσπονδία “πιέζει” στο παρασκήνιο την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καθιερώσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομιας.

Η Ομοσπονδία μας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος της, πέφτει στο κενό. Ουδείς μπορεί να διασπείρει τέτοιες φημολογίες προσπαθώντας να επιφέρει διχασμό στους κόλπους του Σώματος. Η φαιδρότητα και η ευήθεια έχει και όριο επιτέλους.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό η Ομοσπονδία δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τάσσεται ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους, κατά της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομιας και κατά της επιβολής αναγκαστικών μέτρων. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση  να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται, προκειμένου να πείσουν το προσωπικό για την απόλυτη ασφάλεια των εμβολίων καθώς και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τα οποία σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του covid 19. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός όλων των Ελλήνων. Όμως σε καμία περίπτωση η υποχρεωτικότητα και τα αναγκαστικά μέτρα δεν είναι η μόνη επιλογή για τον εμβολιασμό του συνόλου των αστυνομικών.

Τέλος, η Ηγεσία θα πρέπει να επιλύσει άμεσα τα όσα προβλήματα προκύπτουν σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους ( rapid – self test ) σε δικαστήρια, νοσοκομεία και χώρους λήψης μέτρων τάξης και ασφαλείας. Το να κωφεύεις απέναντι σε προβλήματα απλά και μόνο εκδίδοντας ασαφείς διαταγές για εσωτερική χρήση δεν οδηγεί σε λύσεις αλλά σε σύγχυση και μόνο.
 
2021 03 poaxia no ypografes
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis