Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:33 | 05/04/2016

Τη Δευτέρα 28 Μάρτη, σύντροφοι από τη διαχειριστική συνέλευση του κατειλημμένου κτιρίου Γκίνη ήρθαν στη συνέλευσή μας και μάς ενημέρωσαν ότι, για άτομο που ανήκει στη συλλογικότητά μας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι αυτό που έδωσε τις φωτογραφίες στο Πρώτο Θέμα από το εσωτερικό του κτιρίου Γκίνη. Αμέσως κλείστηκε συνάντηση με τους συντρόφους την επόμενη μέρα, έτσι ώστε κι εμείς σαν ομάδα, να διερευνήσουμε την καταγγελία που μας μετέφεραν. Ύστερα από την έρευνα της ομάδας, διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι φωτογραφίες στο Πρώτο Θέμα προήλθαν από το συγκεκριμένο άτομο. Αμέσως αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του από την ομάδα όπως και η κατάσχεση του αρχειακού του υλικού.

 

Το συγκεκριμένο άτομο πήγε στο Πολυτεχνείο και επικαλέστηκε το όνομα της ομάδας για να βγάλει φωτογραφίες χωρίς να το γνωρίζουμε. Ουσιαστικά το μάθαμε με την καταγγελία που μάς έκαναν οι σύντροφοι από τη διαχειριστική συνέλευση του κατειλημμένου κτιρίου Γκίνη. Όπως επίσης δεν γνωρίζαμε ότι το τελευταίο διάστημα, λόγω της δεινής οικονομικής του κατάστασης, έδινε επί πληρωμή φωτογραφίες στο Πρώτο Θέμα για μη κινηματικά θέματα. 

 

Φυσικά όλη αυτή η ιστορία μας λυπεί αφόρητα και προφανώς και έχουμε μεγάλη ευθύνη. Πρώτα απ'όλα στην ίδια μας την ομάδα, αφού το Πρώτο Θέμα έχει στοχοποιήσει τον Ρουβίκωνα επανειλημμένα με αφορμή τις δράσεις του, με κείμενα και φωτογραφίες. Ενδεικτικά παραθέτουμε τρία συγκεκριμένα δημοσιεύματα όπου στοχοποιήθηκε η ομάδα και σύντροφοι (βλ. επισυναπτόμενες φωτογραφίες).

 

Παρόλα αυτά, κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις:

Πρώτον, το εν λόγω άτομο, πριν μπει στην ομάδα, ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη συλλογικότητα αντιπληροφόρησης Δρομογράφος, πασίγνωστη στο κίνημα, και ουδέποτε είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή δείξει προβληματικές συμπεριφορές. Εξ ου και τον δεχτήκαμε στην ομάδα. (Για την ιστορία, λάβαμε γνώση της απομάκρυνσής του από το Δρομογράφο προχθές). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα (πλην του τελευταίου περιστατικού) δεν επέδειξε καμία προβληματική συμπεριφορά και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας -θα είχε αποκαλυφθεί άλλωστε- το οτιδήποτε μεμπτό. Αντ'αυτού, και προσαγωγές είχε, και σύλληψη είχε, και πολιορκία από ασφαλίτες έξω από το σπίτι του. Είναι προφανές, ότι με την αποκάλυψη αυτή και την κίνηση που έκανε, αιφνιδιαστήκαμε πλήρως και μείναμε άφωνοι.

 

Δεύτερον, θεωρούμε προβληματικό, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός για να πλήξουν την ομάδα με υπερβολικές και ανυπόστατες κατηγορίες. Φυσικά δεχόμαστε την καλοπροαίρετη και συντροφική κριτική και είναι δόκιμο να γίνεται. Όχι μόνο αυτό, αλλά και σε πολύ σκληρές κριτικές που μάς έχουν γίνει έως και σε συκοφαντικά κείμενα που γράφτηκαν εναντίον μας, εμείς δεν έχουμε απαντήσει ποτέ μη θέλοντας να αναπαράγουμε ενδοκινηματικές κόντρες και πολιτικά ξεκατινιάσματα που μάς εκθέτουν όλους, ανεξαιρέτως στα μάτια των πολλαπλών εχθρών του αγώνα. Ο Ρουβίκωνας δεν έχει γράψει ποτέ ούτε μία λέξη ή φράση εναντίον ατόμου ή ομάδας του κινήματος, ακόμα και για άτομα ή ομάδες που για πολύ καιρό καταφέρονται εναντίον μας. Αυτό για μας είναι πολιτικός πολιτισμός. Φυσικά και έχουν υπάρξει λάθος ατομικές συμπεριφορές μελών μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε, αλλά συλλογικά τα προαναφερθέντα είναι σκληρή μας γραμμή.

 

Τρίτον, η τελευταία λασπολογία η οποία αναδείχτηκε περί "διάτρητων διαδικασιών" εντός της ομάδας ή για "έλλειψη εμπιστοσύνης", από ανώνυμους σχολιαστές σε συζητήσεις στο indymedia, που κατεβάζουν το επίπεδο του μέσου σε καφενείο χειρίστου είδους, επιστρέφονται στους εμπνευστές τους. Οι δεκάδες δράσεις της ομάδας που έχουν εκθέσει επανειλημμένα την ΕΛ.ΑΣ, δείχνοντάς την αναποτελεσματική στη φύλαξη στόχων, αλλά και στη συλλογή πληροφοριών, απαντάνε από μόνες τους. Οι καταλήψεις, οι επιθέσεις, οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, δεν νομίζουμε να μπορούσαν να γίνουν από καμία ομάδα με διάτρητες διαδικασίες...

 

Τέταρτον, το τελευταίο γεγονός δεν πρέπει να στοχοποιήσει συνολικά τους κινηματικούς φωτορεπόρτερ. Γενικεύσεις, τσουβαλιάσματα και συλλογικές ευθύνες δεν ταιριάζουν στο χώρο μας.

 

Από τους συντρόφους της διαχειριστικής συνέλευσης του κατειλημμένου κτιρίου Γκίνη ζητήσαμε συγνώμη και αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Και εν τέλει, εμείς οι ίδιοι διερευνήσαμε και επιβεβαιώσαμε τι έγινε. Θεωρούμε όμως εντελώς λάθος τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων. Η διαχείριση για την αντιμετώπιση της κατάστασης μπορεί να γίνει και χώρις τις φωτογραφίες. Φωτογραφίες συντρόφων σε ηλίθια quiz όπως και τα ιντερνετικά ξεκατινιάσματα είναι κατάπτυστα. Ας συγκρατηθούμε όλοι.

 

Για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση για την υπόθεση, μπορούν σύντροφοι-συντρόφισσες να απευθυνθούν στη συνέλευσή μας που γίνεται κάθε Δευτέρα στις 8 στο Κ*ΒΟΞ. Η δημοσιοποίηση άλλων πληροφοριών από μέρους μας για το γεγονός δεν εξυπηρετεί τίποτα θετικό.

 

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Εικόνες:

  

 

https://athens.indymedia.org

    Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
    developed by Pixelthis