Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 09/12/2020

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σε συνέχεια σειράς ενεργειών–πιέσεων, θεωρώντας χρέος του, χωρίς να εγκαταλείπει μια προσπάθεια στην οποία θα έπρεπε να βρει όλους τους φορείς συντεταγμένους στην ίδια επιδίωξη, επισημαίνει τα εξής :

Σε χθεσινή συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου, του Υπουργού Οικονομικών κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ Χρήστου, σε μεταφορά ερωτημάτων «αστυνομικών του δρόμου», όπως αυτοαποκαλούνται και  αναφορικά με τη γνωστή δήλωση του Πρωθυπουργού για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας του COVID19, ο Υπουργός απάντησε:

“ Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο τέτοιο συγκεκριμένο θέμα προς αξιολόγηση ως Υπουργείο Οικονομικών. Δεν είμαστε και επισπεύδουσα αρχή. Ισχύουν ότι έχουμε πει στον προϋπολογισμό. Αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα, δεν μπορώ να καλλιεργήσω προσδοκία, με τα δεδομένα που εμείς έχουμε στην κατοχή μας. Όλα αξιολογούνται ανάλογα με τα επισπεύδοντα Υπουργεία… Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη..»

Καμιά «επισπεύδουσα αρχή» δεν είναι ανώτερη και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό διότι, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργός της χώρας τοποθετήθηκε δημόσια, δεσμευόμενος για «έμπρακτη στήριξη» των ανθρώπων της πρώτης γραμμής . 

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει εκκινήσει έγκαιρα τις σχετικές διαδικασίες ή θα τις εκκινήσει άμεσα, δίνοντας τις αναγκαίες εντολές και οδηγίες στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, με έγγραφό μας ήδη  έχουμε θέσει προ των ευθυνών του τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την αυτονόητη  υποχρέωσή του να στηρίξει το προσωπικό που προΐσταται πολιτικά.

Συγκεκριμένα, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των μελών του και θεσμικός συνομιλητής της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την από 19-3-2020 ανακοίνωσή του (https://www.sefeaa.gr/item/1076-anakoinwsh), ενημέρωσε την Πολιτική μας Ηγεσία, γιατην άμεση εκδήλωση ενεργειών προς το σκοπό όπως συμπεριληφθεί και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι και ο κ. Πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ενστόλων της χώρας, οι οποίοι ενώ είναι επιφορτισμένοι, με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη νησιά μας και στον Έβρο, με την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης εκ της πανδημίας του κορωνοϊού, και την υπεράνθρωπη προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας σε αυτούς, ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή σε όλη την επικράτεια, εκτελώντας έτσι με αυταπάρνηση το υψηλό τους καθήκον, επιπλέον του περιορισμού χορήγησης αδειών (αναστολή αδειών) και εκθέτοντας καθημερινώς τον εαυτό τους στη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς στην κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου μας, με κάθε μέσο και κόστος!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis