Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 09/11/2018

Επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες 08-11-2018 στην Έδρα της Δ.Α.Ε.Α. η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγα και ο Αρχηγός του Σώματος κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης. Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του κ. Αρχηγού. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα στο Αμφιθέατρο της Υπηρεσίας, το οποίο ήταν κατάμεστο με παρουσία 600 και πλέον ατόμων εκ του προσωπικού της Υ.ΜΕ.Τ., της Υ.Α.Τ. και του Επιτελείου, ενώ την Υπουργό και τον Αρχηγό υποδέχθηκε και παρουσίασε ο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς. 

     Η κα. Υπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, καθώς και τη βούληση της Κυβέρνησης προς αποκατάσταση της αδικίας των μισθολογικών περικοπών, που υπέστησαν στα χρόνια των μνημονίων, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στο προσωπικό της Δ.Α.Ε.Α. και γενικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

     Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Δ.Α.Ε.Α., στις λύσεις που έχουν δοθεί σε προβλήματα της εν λόγω Διεύθυνσης και σε περαιτερω ενέργειες, που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως είναι η ενίσχυση με προσωπικό και η προμήθεια υπηρεσιακού εξοπλισμού, δίδοντας παράλληλα κατευθυντήριες οδηγίες κι εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στους υπηρετούντες στη Δ.Α.Ε.Α. 

     Μετά το πέρας των ομιλιών, πολιτική και φυσική ηγεσία άκουσαν ζητήματα, που τέθηκαν από παρευρισκομένους εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων κι έγινε εποικοδομητικός διάλογος επί θεμάτων υπηρεσιακής φύσεως, όπως οι ανάγκες σε προσωπικό και δημόσια είδη, η επικινδυνότητα των σταθερών σημείων φύλαξης, η επανεξέταση των αναγκών μετακίνησης διμοιριών στην επαρχία, η λήψη ημερήσιων αναπαύσεων κ.α.

     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, μετέχοντας δυναμικά στα συνδικαλιστικά δρώμενα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μιας νευραλγικής μάχιμης υπηρεσίας όπως η Δ.Α.Ε.Α., εντοπίζοντας προβλήματα και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις.
     
 
Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis