Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:20 | 20/04/2020

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάει τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους εξόριστους και φυλακισμένους. Τιμάμε τους βασανισθέντες στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας και οπουδήποτε αλλού η χούντα σκόρπισε τον πόνο. Υψώνουμε ως φάρο την προσφορά και τη θυσία των δολοφονημένων από τη δικτατορία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον αγώνα των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας( Χωροφυλακή, Αστυνομία Πόλεων) που αντιστάθηκαν στη Χούντα και εκδιώχθηκαν από αυτή.

Η χούντα επιβλήθηκε στη χώρα από μια ομάδα επίορκων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι είχαν τη ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο λαός μας γνωρίζει τι σημαίνει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, «από πρώτο χέρι», αρκεί να κοιτάξει στο χάρτη τις γειτονικές μας χώρες και την ευρύτερη περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και Μ. Ανατολής, με επεμβάσεις σε, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβύη Ιράκ Αφγανιστάν, Τα δοτά καθεστώτα που εγκαθιστά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους όπως αυτά που προέκυψαν από την Αραβική Άνοιξη. Η ίδια συνταγή κάθε φορά όπως το 1967 στην Ελλάδα, έτσι και σε κάθε γωνιά του πλανήτη 53 χρόνια μακελεύουν τους λαούς.

Η «μαύρη» αυτή επέτειος είναι μια ευκαιρία για να βγάλουμε συμπεράσματα για την καταστροφή που φέρνει ο φασισμός γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην χώρα μας και στο λαό. Το Απριλιανό καθεστώς είναι υπόλογο για το όνειδος της εισβολής και κατοχής της Κύπρου. Ιδού ποιος είναι ο πατριωτισμός των φασιστών και η Κύπρος θα μας το θυμίζει πάντα. Είναι το ίδιο καθεστώς που παρακολουθούσε τους πολίτες και είχε αναστείλει – καταργήσει κάθε ελευθερία και ατομικά – πολιτικά δικαιώματα τους, τρομοκρατούσε το λαό και τους εργαζόμενους με την άγρια καταστολή, τα βασανιστήρια και τις εξορίες.

Ως εν ενεργεία αστυνομικοί σεβόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και τα προασπίζουμε κάθε στιγμή. Κάθε αστυνομικός, κάθε συνάδελφος να απομονώσει και να στηλιτεύσει κάθε φασιστική, ρατσιστική και αντιδημοκρατική νοοτροπία εντός των υπηρεσιών, όπως και όποιον νοσταλγεί τις μαύρες εκείνες μέρες.

Τέλος η «μαύρη» επέτειος μας βρίσκει όλους μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους περισσότερους από μας στο δρόμο για την επιβολή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Ας αναλογιστούμε τις δυσκολίες και τις άγριες μέρες που έζησε ο λαός μας πριν 53 χρόνια, αλλά δεν παραιτήθηκε ούτε συνεργάστηκε με τους δικτάτορες και το κράτος τους. Ίσα ίσα αγωνίστηκε, διεκδίκησε, απαίτησε δικαιώματα, συνθήκες εργασίας καλύτερες, για καλύτερους μισθούς και πάλεψε για μια ζωή καλύτερη.

Τηρουμένων των αναλογιών, ας εξάγουμε συμπεράσματα για το σήμερα, να κατανοήσουμε ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες ο αγώνας μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια ζωή με αξιοπρέπεια δεν σταματάει ποτέ. Δυσκολίες άλλοτε πιο μεγάλες ως και φαινομενικά ανυπέρβλητες και άλλοτε μικρότερες πάντα θα υπάρχουν, θέληση να παλέψει χρειάζεται κάποιος και πίστη στη δύναμη του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λευτέρης Οικονόμου για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ: “Οι συμπολίτες μας τήρησαν τις οδηγίες"


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis