Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 27/07/2016

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας θα ανακοινώσει τον κατάλογο με τη σειρά των ονομάτων που θα προσληφθούν, καθώς και αυτών που θα απαρτίζουν τον κατάλογο με τους επιλαχόντες. Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, θα δοθεί χρονικό περιθώριο δύο βδομάδων για τυχόν ενστάσεις. Γι' αυτό ακριβώς το σκοπό έχει διοριστεί επιτροπή ενστάσεων η οποία θα πρέπει μέσα σε δύο βδομάδες να εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν.

Το κριτήριο πρόσληψης

Η σειρά κατάταξης θα ανακοινωθεί με κριτήριο τον βαθμό απολυτηρίου Λυκείου. Οι πρώτοι 3.000, οι οποίοι πέρασαν με επιτυχία και τις ιατρικές εξετάσεις, θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι θα συμπληρώσουν τον κατάλογο επιλαχόντων.

Θα περιμένουν αποχωρήσεις οι επιλαχόντες

Οι επιλαχόντες θα αντικαθιστούν στην Εθνική Φρουρά όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν ή αν κριθεί ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Μόνο ένα χρόνο ο κατάλογος επιλαχόντων

Ο κατάλογος επιλαχόντων θα έχει διάρκεια ενός έτους. Πέραν του ενός έτους, για τη συμπλήρωση κενών από τυχόν αποχωρήσεις θα διεξάγεται νέος διαγωνισμός.

Οκτώβριο οι προσλήψεις

Η πρόσληψη των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών στην ΕΦ αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο. Ακολούθως θα παρακολουθήσουν τη βασική εκπαίδευση σε ειδικό κέντρο που θα στηθεί σε ένα από τα ΚΕΝ. Μετά την εκπαίδευση θα τοποθετηθούν σε όπλα – σώματα και θα αναλάβουν καθήκοντα στις μονάδες.

1+10 χρόνια οι συμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες οπλίτες θα υπογράψουν σύμβαση για ένα χρόνο όπου θα είναι η δοκιμαστική περίοδος και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση της σύμβασης συνολικά για δέκα χρόνια. Ο μηνιαίος τους μισθός θα ανέρχεται στα €1.127 συν ο 13ος μισθός.

Πηγή: onlycy.com, offsite.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis