Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 15/05/2016

DSC_1000

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Οχυρού Ιστίμπεη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο όρος Μπέλλες του Δήμου Σιντικής Σερρών. 75 χρόνια μετά τις ιστορικές μάχες των οχυρών Μεταξά, όπου η ηρωική αντίσταση του Ελληνικού στρατού ανέκαμψε την χιτλερική επέλαση, αναβίωσε η μάχη του Οχυρού Ιστίμπεη.

DSC_0953

Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης ο Ελληνικός και ο Γερμανικός στρατός. Η αναλογία της δύναμης των στρατευμάτων ήταν 30 προς 1 υπέρ των Γερμανών.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς παρακολουθούσε σιωπηλά ενώ η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη τη στιγμή της παράδοσης του Οχυρού στον κατακτητή. Στη μνήμη όλων μένουν χαραγμένα τα λόγια του Ουίνστον Τσόρτσιλ πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

P1010111

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου 2016, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στις εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ, το διήμερο 14-15 Μαΐου, από το Δήμο Σιντικής, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

DSC_0994

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε σήμερα στο Ιστίμπεη αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν

 

 

veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis