Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 21/03/2019

«Πανελλαδική διαδήλωση» στο Βόλο στις 31 Μαρτίου με αίτημα την «άμεση χορήγηση άδειας» στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, διοργανώνουν αναρχικές οργανώσεις.

Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 στο κέντρο του Βόλου, στην πλατεία Δικαστηρίων.
 

 

Αυτό αποφασίστηκε σε «συνέλευση αλληλεγγύης» στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πολιτικό κρατούμενο».

Σε ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων ότι «στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα».

«Πανελλαδική διαδήλωση» στο Βόλο στις 31 Μαρτίου με αίτημα την «άμεση χορήγηση άδειας» στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, διοργανώνουν αναρχικές οργανώσεις.

[custom:google-ads]

Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 στο κέντρο του Βόλου, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Αυτό αποφασίστηκε σε «συνέλευση αλληλεγγύης» στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πολιτικό κρατούμενο».

Σε ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων ότι «στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα».

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συ­γκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε βέτο διαφοροποιώντας τη θέση του από τους προηγούμενους συναδέλφους του που χορήγησαν έξι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα.

Την τρίτη από αυτές τις άδειες, ο Δ. Κουφοντίνας την κέρδισε πραγματοποιώντας μια σκληρή απεργία πείνας το Μάιο – Ιούνιο 2018. Μετά τη χορήγηση της άδειας και τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου, ακολούθησε ένα κρεσέντο τρομοϋστερίας, μιντιακού κυνηγιού μαγισσών από τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πιέσεων και παρεμβάσεων τόσο του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού όσο και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Στο σκεπτικό της απόφασης για μια ακόμα φορά επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παρα­δώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπι­κή και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίω­ξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο στο κατάπτυστο σκεπτικό του, επικαλούμενο πα­λιότερα κείμενα του Δ. Κουφοντίνα, αναφέρει: «Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπο­ρεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις “να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρα­τία“ και “να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων“, οι οποίες παρα­πέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Και με ένα εμφυλιοπολεμικού τύπου σκεπτικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το Συμβούλιο ψέγει τον Δ. Κουφο­ντίνα επειδή παραμένει σταθερός στις ιδεολογικές του πεποιθήσεις και δεν αρνείται την συγκεκριμένη (κομμουνιστική) ιδεολογία του και τον αγώνα!

Ταυτόχρονα το Συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχικής εκτροπής και νομικίστικων ταχυ­δακτυλουργιών, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα κατοχυρωμένη πρακτική, προβλέπει πως: «Δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περί­πτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινές ισόβιας κάθειρξης»!

Είναι προφανές πως η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήπο­τε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.

Δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙ­ΖΑ απέναντι σ' αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της "κυ­βερνώσας αριστεράς" που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπε­ριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγε­λείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον "αντι"τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρ­χικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι “ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο” και ότι “η δημοκρατία δεν εκδικείται”. Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνη­μα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην “αντι”τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για της άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινω­νικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Μάρτιος 2019

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis