Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 31/03/2018

Αναρχικοί ανακατέλαβαν το σύνολο των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη παλαιότερα και είχαν εκκενωθεί με επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, στην ανακατάληψη κτιρίου στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής αντιεξουσιαστές, δημοσιοποιώντας την εξέλιξη με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί αφού απηύθυναν κάλεσμα σε ανοικτή συνέλευση, προκειμένου, όπως υποστήριξαν, «να γίνει χρηστικό το συγκεκριμένο ακίνητο».

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» στα μέσα Μαρτίου, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην εκκένωση τριών κατειλημμένων κτιρίων σε Εξάρχεια και Κουκάκι. Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή στις 6 π.μ. της 13ης Μαρτίου και προέβλεπε εκκένωση δύο κτιρίων υπό κατάληψη στις οδούς Καλλιδρομίου και Ζαΐμη στα Εξάρχεια και ενός ακόμα στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Την ημέρα της επιχείρησης στις καταλήψεις των Εξαρχείων δεν εντοπίστηκαν άτομα και επομένως οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν το έργο τους γρήγορα και δίχως να συναντήσουν αντίσταση. Δεν συνέβη το ίδιο στην κατάληψη στο Κουκάκι, απ’ όπου οι αστυνομικοί προσήγαγαν και τελικά συνέλαβαν δώδεκα άτομα που βρίσκονταν εντός του κτιρίου. Ο χορός των ανακαταλήψεων ξεκίνησε το επόμενο απόγευμα 14 Μαρτίου, καθώς αναρχικοί εισέβαλαν εκ νέου στην κατάληψη GARE στην οδό Καλλιδρομίου. «Παραμένει έδαφος κοινωνικής αντίστασης» έγραψαν αμέσως μετά στο Διαδίκτυο. Ηταν η δεύτερη φορά που τα «μέλη» της GARE επέστρεφαν στο διώροφο κτίσμα ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το ίδιο είχαν επαναλάβει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σχεδόν ταυτόχρονα αναρχικοί επέστρεψαν στο κτίριο της οδού Ζαΐμη, ιδιοκτησίας της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ). Αντιθέτως, άκαρπη είχε αποβεί η πρώτη προσπάθεια περίπου 80 ατόμων να επιστρέψουν στην οδό Ματρόζου και να κρατήσουν ζωντανό το «εγχείρημά» τους. Στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους είχαν απωθήσει, με συνέπεια να ξεσπάσουν επεισόδια στα γύρω στενά. Χθες, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν δριμύτεροι και αιφνιδιάζοντας την αστυνομία ανακατέλαβαν το κτίριο. «Ολα είναι δικά μας, γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες και εγκαταλελειμμένα» ήταν το σύνθημά τους. Πηγές της αστυνομίας σημειώνουν ότι, μετά την εκκένωση των κτιρίων, την ευθύνη για τη φύλαξή τους δεν έχει η ΕΛ.ΑΣ., αλλά οι ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis