Αναρχικοί απειλούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη - Aναφέρουν επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Αναρχικοί απειλούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη - Aναφέρουν επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια

Στόχος αναρχικών έγινε, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με το κείμενό τους, ο Π. Λαφαζάνης περπατούσε χθες γύρω στις 11 το βράδυ στην οδό Στουρνάρη.

«Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Η ανάρτηση

«Χτες Τετάρτη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:

Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και στη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ’15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.*

Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση του τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.

Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της

Να επιτεθούμε σε όλους τους καρ@@@δες που καταστέλλουν το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος» και έχουν όνομα και επίθετο»


Από το ρεπορτάζ προκύπτει πάντως πως δεν έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία για την επίθεση.

Τι λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το επεισόδιο

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια, όταν, σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο άτομα του αναρχικού χώρου, δέχθηκε επίθεση με φτυσιές, βρισιές και σπρωξίματα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο enikos.gr διέψευσε ότι δέχθηκε τέτοιου είδους επίθεση και υποστήριξε πως το μόνο που συνέβη ήταν μία ανοίκεια συμπεριφορά ενός ατόμου, άνευ σημασίας και ανάξια σχολιασμού.

Με πληροφορίες από: tovima.gr, newsbeast.gr, enikos.gr

 

**ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα που δραπέτευσε προχθές από τα δικαστήρια - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.