Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 07/03/2017

Επιθετικά σχόλια μέχρι και για όσους «κάνουν καριέρες ως επιστήμονες, διανοούμενοι και δάσκαλοι» (!) περιλαμβάνει κείμενο της αναρχικής ομάδας «Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης - Ομάδα "Ζωντανά Απόβλητα"», με το οποίο αναλαμβάνουν την επίθεση που είχε σημειωθεί προ μίας εβδομάδας σε κτίριο και αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Πρόκειται για μία επίθεση που σκόρπισε ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ που βλέπει την δράση των αναρχικών να επεκτείνεται και εκτός Εξαρχείων και επί παντός «στόχου».

 
 Όπως επισημαίνεται στο κείμενο «αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εμπρηστικού μπαράζ που έγινε στις 27 Φλεβάρη στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού κράτους στο τετράγωνο Διδότου-Σίνα - Μερλιέ, στην Αθήνα. Μια ομάδα συντρόφων πυρπόλησε τρία κτίρια και δύο αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, αφού πέρασε την περίφραξη. Τις ώρες που τα καταπιεσμένα αδέρφια μας στο Παρίσι εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς».
 
Στο κείμενο γίνεται επίκληση περιστατικού του Οκτωβρίου του 2014 όταν «η γαλλική χωροφυλακή δολοφόνησε με βολή δακρυγόνου τον διαδηλωτή Remi Fraisse. Σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα, όπως και η ελληνική αστυνομία. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πλαστικές ή και μεταλλικές σφαίρες» Ακόμη υπάρχει αναφορά σε πρόσφατο συμβάν «στο  Aulnay-sous-Bois η γαλλική αστυνομία ξυλοφόρτωσε μια παρέα νεαρών και βίασε με γκλοπ τον Theo. Η αστυνομία, μετά από "εσωτερική έρευνα", δήλωσε ότι ήταν ατύχημα».
 
Στη συνέχεια η εν λόγω αναρχική οργάνωση κατηγορεί την καταργηθείσα ομάδα «Δέλτα» της ΕΛ.ΑΣ για …σεξουαλική τρομοκρατία! Όπως σημειώνουν «να μην ξεχνάμε ότι εδώ κανένα σκουπίδι από την ομάδα «δέλτα» δεν τιμωρήθηκε για τις δολοφονικές επιθέσεις της και την σεξουαλική τρομοκρατία που ασκούσε από το 2009. Η αριστερή κυβέρνηση  ξαναοργανώνει την ειδική αυτή μονάδα βασανιστών, για να τη βγάλει στους δρόμους».
 
Τέλος εντυπωσιάζουν οι ιδιότυποι συνδυασμοί και «συλλογισμοί» στο κείμενο των αντιεξουσιαστών περί «γαλλικής κουλτούρας» και «απάθειας των φιλάνθρωπων». Όπως αναφέρουν στο κείμενο «γιατί οι Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης χτύπησαν δυο πολιτιστικά-εκπαιδευτικά ιδρύματα; Γιατί ανήκουν στο γαλλικό κράτος και πρεσβεύουν την πολιτική του. Γιατί πίσω από τη βιτρίνα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που είναι το αντικείμενο της Γαλλικής (αρχαιολογικής) Σχολής Αθηνών και τη βιτρίνα της γαλλικής κουλτούρας, κρύβεται η συστηματική τρομοκρατία και η βία αιώνων. Γιατί πρέπει να χτυπηθεί η δολοφονική αδιαφορία που εκφράζουν με τη σιωπή τους οι προνομιούχες ομάδες που δουλεύουν για το κράτος και ειδικά αυτοί που κάνουν καριέρες ως επιστήμονες, διανοούμενοι και δάσκαλοι. Η κρατική δικτατορία στηρίζεται στους απαθείς φιλάνθρωπους, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να σπείρει μαζικά τον φασισμό».
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis