Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:05 | 17/12/2014

 

Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate στο Σίδνεϊ είναι ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για την 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis), που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube στις 17 Ιανουαρίου 2009 και έχει κάνει 2.193 views, η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται «τρομοκράτισσα», κατηγορώντας γυναίκες-θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν» και εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το Ολοκαύτωμα και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 9/11/2001. Παράλληλα, έχει επιτεθεί στα «δυτικά μίντια για προπαγάνδα εναντίον των στρατιωτών του Αλλάχ».

Το βίντεο, που ονομάζεται «Sister Amirah confessed she was a terrorist! Australian Born With Greek Bckground (sic) Converted to Islam» (Η αδελφή Αμιράχ παραδέχθηκε ότι ήταν τρομοκράτισσα! Ελληνικής καταγωγής γεννημένη στην Αυστραλία που ασπάστηκε το Ισλάμ) και ανέβηκε από το website sheikhharon.com, ωστόσο μετά τα όσα έγιναν διαγράφηκε.

 

 

 

Η Ντρούδη έχει κατηγορηθεί για τον φόνο της πρώην γυναίκας του 49χρονου Μαν Χαρόν Μονίς.

Η ίδια είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση όπως και ο Μονίς, που επίσης είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη δολοφονία της γυναίκας του, η οποία είχε μαχαιρωθεί και πυρποληθεί.

Πρόκειται για την 30χρονη Νολίν Χάισον Παλ από τα νησιά Φίτζι.

Ο Μονίς παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και είχε μια θετή κόρη.

Την πρώτη του γυναίκα με τα δυο παιδιά τους τα εγκατέλειψε στο Ιράν όταν διέφυγε ως «αντικαθεστωτικός».

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως πριν από 14 χρόνια το Ιράν είχε ζητήσει την έκδοση του Μονίς, αλλά η Αυστραλία αρνήθηκε. Τον δέχθηκε ως πολιτικό πρόσφυγα και του έδωσε πολιτικό άσυλο γιατί θα κινδύνευε η ζωή του αν επέστρεφε.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι γιατί ο ένοπλος που κατέλαβε τους ομήρους στην καφετέρια του Σίδνεϊ δεν ήταν στην λίστα των αρχών για παρακολούθηση τρομοκρατικής δράσης.

Επίσης, έχει διαταχθεί εξέταση για το πώς ο Ιρανός στην καταγωγή μουσουλμάνος κληρικός, παρ' ό,τι είχε βαρύ ποινικό μητρώο, είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση και πώς εξασφάλισε το όπλο του.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην καφετέρια όπου σκοτώθηκε ο δράστης και δυο όμηροι, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα που έμενε μαζί με την Αμιράχ Ντρούδη και κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα και κομπιούτερ.

Η ομογενής δεν έχει κάνει δηλώσεις.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis