Αναταράξεις σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική λόγω ... ΣΥΡΙΖΑ

Αναταράξεις σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική λόγω ... ΣΥΡΙΖΑ
ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ .... ΘΑ "ΚΡΙΝΟΥΝ" ΠΟΛΛΑ
Αναταράξεις σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική λόγω ... ΣΥΡΙΖΑ

Μία ανακοίνωση-«παρέμβαση» από το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στους κόλπους των δύο Σωμάτων. 

Σε αυτή την ανακοίνωση υπονοείται ότι στελέχη του κόμματος έχουν λόγο και δυνατότητα παρέμβασης στις κρίσεις στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανώτεροι αξιωματικοί σχολίαζαν χθες ότι «τις κρίσεις τις κάνουν τα συμβούλια κρίσεων και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και όχι τα κόμματα».

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες σχετικά με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «σεβόμαστε την εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν λειτουργούμε με ρεβανσιστική διάθεση, όπως εξάλλου και το αποδείξαμε με την παραμονή στις θέσεις τους των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Μοναδικό κριτήριο είναι η ικανότητα των Αξιωματικών να υπηρετούν τις θεσμικές τους θέσεις και όχι οι πολιτικές-κομματικές τους πεποιθήσεις».

Στελέχη της Αστυνομίας διερωτώνται τι θα συνέβαινε αν το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας είχε διαφορετική στάση και δεν έδειχνε καλή… πρόθεση. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας υπονοώντας ουσιαστικά ότι ενόψει κρίσεων έχουν δημιουργηθεί κόντρες ανάμεσα σε αξιωματικούς. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε η νέα χρονιά να είναι χρονιά ανάτασης της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας, για το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε», προσθέτουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ:

 Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε διαδικτυακούς τόπους δηλώνουμε τα ακόλουθα:

 1. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, στα πλαίσια της οποίας πλήττονται και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφάλειας, η διαρκής προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων σ΄αυτά, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

2. Σεβόμαστε την εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν λειτουργούμε με ρεβανσιστική διάθεση, όπως εξάλλου και το αποδείξαμε με την παραμονή στις θέσεις τους των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Μοναδικό κριτήριο είναι η ικανότητα των Αξιωματικών να υπηρετούν τις θεσμικές τους θέσεις και όχι οι πολιτικές-κομματικές τους πεποιθήσεις.

3. Στηρίζουμε τις όποιες καινοτόμες ιδέες που προάγουν όλα τα Σώματα καθώς και ότι διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σ΄αυτά.

4. Λειτουργούμε πολιτικά, προτείνοντας ιδέες και προτάσεις προς τα συνδικάτα και τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφάλειας και πρόθεσή μας είναι να στηρίζουμε πάντα τις προοδευτικές κινήσεις τους και να κρίνουμε κάθε τι που δε δίνει διέξοδο στα οξύτατα προβλήματα.

5. Επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, γιατί θεωρούμε ότι η ύπαρξή τους διαχρονικά έχει προσφέρει λύσεις και διεξόδους, εξυπηρετώντας το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο στα Σώματα Ασφάλειας, από αυτή τη στιγμή να συμβάλλει σ΄αυτή ακριβώς τη διαδικασία, αποφεύγοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους του. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε η νέα χρονιά να είναι χρονιά ανάτασης της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας, για το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε.

 

www.thetoc.gr