Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 29/05/2016

Την ώρα που η κοινή γνώμη συγκλονισμένη παρακολουθεί τα αποτρόπαια περιστατικά που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο φως της δημοσιότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας με σεξουαλικές κακοποιήσεις και επιθέσεις, απόπειρες βιασμού γυναικών από τον «δράκο του Αμαρουσίου» που πιάστηκε στη φάκα, αλλά και πολλά επεισόδια με θύτες παιδόφιλους και θύματα ανηλίκους που υφίστανται κάθε είδους ασέλγειες, η Δικαιοσύνη μοιράζει «καμπάνες», προσπαθώντας να φρενάρει την άρρωστη δράση τους.

Δεκάδες είναι οι υποθέσεις όπου «πέφτουν» τελεσίδικα ποινές από 5 έως και 25 χρόνια κάθειρξη, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κατηγορούμενοι για διάφορα ανατριχιαστικά περιστατικά αποπλάνησης ανηλίκων ή ενηλίκων ή άγριας σεξουαλικής βίας, ακόμα και μεταξύ στενών συγγενών!

Θλιβερή διαπίστωση, μέσα από πολλές αποφάσεις, αποτελεί το περισσό θράσος που δείχνουν πολλές φορές οι δράστες, καθώς διεκδικούν κάθε είδους ελαφρυντικά για να πέσουν στα μαλακά, ισχυριζόμενοι οι ίδιοι ή οι μάρτυρες που επιστρατεύουν, πόσο έντιμοι, φιλάνθρωποι και καλόκαρδοι είναι.

Συχνά φτάνουν στο σημείο να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης και στο θύμα, λέγοντας ότι δεν έκαναν τίποτα παράνομο, ότι δεν άσκησαν καθόλου βία, ότι περίπου «πήγαινε γυρεύοντας», ακόμα και ότι «του άρεσε», «σκοτώνοντας» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο για δεύτερη φορά το ψυχικά ευάλωτο θύμα τους.

 

Εκφοβισμός
Στους παιδόφιλους, κοινή συνισταμένη της μεθοδευμένης δράσης τους, όπως φαίνεται από τις αποφάσεις, είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών και των γονιών τους, να δελεάσουν τα υποψήφια θύματά τους με κάθε είδους δώρα (χρήματα, μπάλες, παπούτσια κ.λπ.) και αφού τα παρασύρουν στις άρρωστες πράξεις τους, τα εκβιάζουν και τα εκφοβίζουν με διάφορους τρόπους για να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους και να μην πουν τίποτα στους γονείς τους.

Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της αρνείται να δεχθεί τα ελαφρυντικά που ζητούν ακόμα και οι δράστες των πιο απεχθών πράξεων, με ισχυρισμούς ότι ήταν παντού αγαπητοί και σωστοί στις πράξεις τους ή ότι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά μέσα στη φυλακή όσο περίμεναν τη δίκη τους, πως ό,τι έγινε οφείλεται στο ότι ήπιαν λίγο παραπάνω, ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το πάθος τους και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως άτομα μειωμένου καταλογισμού.

Στις θλιβερές περιπτώσεις που έφτασαν σε αμετάκλητες καταδίκες, πρωταγωνιστές είναι διάφορα οικεία πρόσωπα, όπως ο παιδαγωγός των παιδιών, ο θείος του θύματος, ο πατέρας συμμαθήτριας του θύματος κ.λπ., αλλά και συνταξιούχος που στα αθώα μάτια του αγνού παιδιού-θύματος ήταν ο «καλός κύριος» με τα δώρα, ακόμη και γιατρός, που δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ασελγείς χειρονομίες, και όχι μόνο, εις βάρος νεαρής κοπέλας όταν την εξέταζε στο ιατρικό κρεβάτι...

Ανάμεσα στους ειδεχθείς δράστες είναι και αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με ομοεθνείς του -που δεν εντοπίστηκαν στην ανάκριση- συμμετείχαν σε ομαδικό βιασμό 13χρονου αγοριού...

4+1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο «καλός κύριος», ο παιδαγωγός της κατασκήνωσης, ο πατέρας της συμμαθήτριας και ο γιατρός-σάτυρος

1 Με κάθειρξη 14 ετών, χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και τετράχρονη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του τιμωρήθηκε 72χρονος συνταξιούχος, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των δώρων, ασέλγησε σε ένα παιδάκι 7,5 ετών, μαθητή της Β’ τάξης του Δημοτικού, τον οποίο έπεισε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. Ο «καλός κύριος», όπως τον χαρακτήριζε ο μικρός, παντρεμένος, με δύο παιδιά και δύο εγγόνια, ήρθε να εγκατασταθεί σε νησί από το εξωτερικό, όπου ζούσε και εργαζόταν επί χρόνια. Οταν είδε τον μικρό να περιφέρεται στο δρόμο, έξω από το σπίτι του στην ίδια γειτονιά, προσκάλεσε το παιδί, που έκανε το λάθος να μπει, για να του προσφέρει μια κόκα κόλα και να δουν τηλεόραση. Ωστόσο, ο «καλός κύριος» έβαλε μετά από λίγο μια ταινία πορνό, έδωσε στον μικρό 14 ευρώ και μία μπάλα, του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει ένα γατάκι και αφού τον έγδυσε, εκμεταλλευόμενος την αγνότητα και την απειρία του, προχώρησε σε ακατονόμαστες ερωτικές πράξεις. Στον δρόμο για το σπίτι το παιδάκι αγόρασε με τα χρήματα ένα παιδικό πιστόλι που ρίχνει μπίλιες, το οποίο έκρυψε πίσω από μια γλάστρα για να μην το δει η μητέρα του, η οποία στο μεταξύ αναζητούσε τον μικρό στη γειτονιά. Οταν ένα γειτονόπουλο διαμαρτυρήθηκε στη μάνα του ότι τον χτύπησε με το παιδικό πιστόλι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί, αφού έπειτα από ερωτήσεις ο μικρός αποκάλυψε ότι το αγόρασε με λεφτά που του έδωσε ο «καλός κύριος» στη γειτονιά, που του πήρε και σουβλάκι και του έδωσε γλυκά και χυμό όταν ξαναπήγε την επομένη στο σπίτι του. Εξαιρετικά ανήσυχοι οι γονείς πίεσαν λίγο τον μικρό, που τους είπε και τα υπόλοιπα και αμέσως πήγαν σε γιατρό και στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλαν τον «καλό κύριο»...

2 Παιδαγωγός σε ορφανοτροφείο και ομαδάρχης σε κατασκηνώσεις, «έφαγε» 25 χρόνια κάθειρξη και 230.000 ευρώ χρηματική ποινή για ασελγείς πράξεις που έκανε σε εννέα παιδιά φτωχών ή προβληματικών οικογενειών (οικονομικών μεταναστών, χωρισμένων γονιών κ.λπ.) που του εμπιστεύονταν τα παιδιά τους, νομίζοντας ότι το ενδιαφέρον του γι' αυτά ήταν καλοπροαίρετο. Ομως ο «παιδαγωγός», ο οποίος είχε παρακολουθήσει στην Αγγλία σπουδές νέων και κοινότητας (τρομάρα του...), είχε άλλα στο μυαλό του και ξεμοναχιάζοντας τα παιδιά στο γραφείο του, όπου είχε πορνογραφικό υλικό στο κινητό και τον υπολογιστή του, καθώς και συσκευές σεξουαλικής διέγερσης, τα εξανάγκαζε να του κάνουν διάφορα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες γενετήσιες επιθυμίες του. Προκειμένου να κρατήσει κλειστά τα στόματα, ο «παιδαγωγός» αγόραζε στα φτωχά παιδιά μπάλες, αθλητικά παπούτσια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέχρι και ποδήλατο, ενώ κάποιοι γονείς, συγκινημένοι από το ενδιαφέρον του καθώς τους ξεγελούσε με συχνές επισκέψεις στα σπίτια τους, τον εμπιστεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να πάρει το παιδί τους με έξοδά του σε ταξίδι αναψυχής για να του δείξει το Παρίσι και ένας Θεός ξέρει και τι άλλο... Σε όλα τα παιδιά έλεγε πως ό,τι συμβαίνει δεν είναι παρά ένα ομαδικό παιχνίδι, το κοινό μυστικό τους, ενώ καλού-κακού είχε φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει τα πάντα ώστε να απειλεί τους μη ευπειθείς με αποκαλύψεις και τους πιο φτωχούς με αποπομπή από το ίδρυμα. Εντούτοις, όταν τον συνέλαβαν υποστήριξε απλά ότι η παιδοφιλία είναι για εκείνον ένα ακαταμάχητο πάθος, ενώ στο δικαστήριο ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά επειδή είχε «καθ’ όλα έντιμη ζωή, ατομική, επαγγελματική, κοινωνική και άμεμπτη συμπεριφορά στη φυλακή»!

3 Κάθειρξη 5 ετών «εισέπραξε» 50χρονος ο οποίος ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση εις βάρος συμμαθήτριας της κόρης του, από την ηλικία των 13 έως των 15 ετών, με αμοιβή 5-20 ευρώ τη φορά. Κάποια στιγμή η ορφανή από μητέρα κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει έπειτα και από πιέσεις της αδελφής της, η οποία ανησυχούσε όταν την έβλεπε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αντίδραση του 50χρονου ήταν ότι η κοπέλα «δεν έκανε τίποτα με το ζόρι» και ότι «της άρεσε», επιτείνοντας έτσι τον ψυχικό τραυματισμό της, αφού ήξερε ότι η ίδια, προκειμένου να αποφύγει την ψυχική ταλαιπωρία και τον διασυρμό, ζήτησε να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δήθεν αγνοούσε την ηλικία της καθώς έδειχνε 20 ετών (μολονότι ήξερε πως ήταν συμμαθήτρια της κόρης του), ενώ ζήτησε ελαφρυντικά διότι ζούσε πάντα τίμια, βοηθούσε τους συμπατριώτες του, είναι ο πιο πρόθυμος εργαζόμενος στη φυλακή και όλοι έχουν να πουν καλά λόγια για την αθωότητα που τον διακρίνει, καθώς και για τον έντιμο και καλόκαρδο χαρακτήρα του!

4 Με 20ετή κάθειρξη τιμωρήθηκε αλλοδαπός ο οποίος συμμετείχε σε ομαδικό βιασμό 13χρονου αγοριού, το οποίο ακινητοποίησαν χτυπώντας το στο κεφάλι, καθώς περνούσε έξω από ένα άλσος. Οδηγώντας το παιδί σχεδόν αναίσθητο μέσα στο άλσος, σε σημείο όπου υπήρχε πυκνή βλάστηση, ο αλλοδαπός, με την απειλή μαχαιριού και χρησιμοποιώντας την υπέρτερη δύναμή του, βίασε πρώτος το δύστυχο αγόρι και ακολούθησε η υπόλοιπη κτηνώδης δεκαμελής συμμορία που παρέμεινε ασύλληπτη αφού ο στυγνός δράστης, ο οποίος δεν είχε κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο, αρνήθηκε να μιλήσει επικαλούμενος μόνο ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δεν ήξερε τι έκανε.

5 Απίστευτη είναι η περίπτωση 69χρονου ιατρού-γυναικολόγου, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια δέχτηκε στο ιατρείο του επίσκεψη νεαρής φοιτήτριας η οποία συνοδευόταν από μία φίλη της, καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις στη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Μόλις τέλειωσε την αρχική επισκόπηση ο γιατρός ρώτησε την κοπέλα «με ποιον τρόπο χαλαρώνεις όταν έρχεσαι σε ερωτική επαφή;» και αμέσως, χωρίς να φοράει ιατρικά γάντια άρχισε να τη θωπεύει στο επίμαχο σημείο, σαν να κάνει μασάζ, ενώ ξαφνικά πλησίασε και το πρόσωπό του, συνεχίζοντας και δια της στοματικής οδού την ιδιότυπη... εξέταση. Αιφνιδιασμένη και σαφώς ενοχλημένη, η 22χρονη φοιτήτρια ανασηκώθηκε λέγοντας «σε τι ωφελεί αυτό που κάνετε;» και ο ιατρός, μην έχοντας επιχειρήματα, απάντησε «τίποτα τίποτα». Βγαίνοντας από το γραφείο του, η φίλη της τη ρώτησε γιατί είναι ταραγμένη και όταν η παθούσα της εξήγησε, σε κατάσταση οργής πλέον, πήγαν στον πατέρα της, του εξιστόρησαν τι συνέβη και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και μήνυση κατά του γιατρού. Εκείνος προσπαθώντας να «ρίξει» την τελεσίδικη καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους (κρίθηκε ένοχος για ασελγείς χειρονομίες εις βάρος ενήλικης), βρήκε μονάχα να πει ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην καταδικαστική απόφαση, διότι δεν ξεκαθαρίζεται εάν η ασελγής χειρονομία της θωπείας και της ψηλάφησης συνέβη στη διάρκεια της επισκόπησης της εξεταζομένης ή μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης ώστε να αξιολογηθεί εάν υπήρξε παράνομη πράξη ή όχι. Ξεπερνώντας τους απίστευτους νομικούς προβληματισμούς-ακροβατισμούς του, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι χειρονομίες του, με το χέρι και το στόμα, που έγιναν στο τέλος της εξέτασης, προσέβαλαν βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπεια της κοπέλας και συνιστούν αδίκημα...»

 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis