Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:31 | 16/01/2019

                Αθήνα,  14/1/2019

ΠΡΟΣ ΤΗΝ :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΣΥΜΗΜΜΕΝΑ :

ΔHΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΦ.ΣΥΝ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Ως το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, μέλη του οποίου είναι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι ελέγχονται για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να πράξετε όσα ο νόμος ορίζει.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, για το ανωτέρω περιστατικό διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε. Ενώ λοιπόν η Ε.Δ.Ε. είναι σε εξέλιξη διέρρευσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, την 28-12-2018,  ότι υπάρχει πόρισμα, το οποίο μάλιστα φέρεται να ζητά την παραπομπή των αστυνομικών στο πειθαρχικό συμβούλιο. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν εξωδίκως δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους στον Αρχηγό για αυτή τη διαρροή και ζήτησαν να ενημερωθούν για το πού βρίσκεται η υπόθεση και το Αρχηγείο απάντησε ότι η περαιωθείσα Ε.Δ.Ε. υποβλήθηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομικά: Εκπνέει ο χρόνος για πολιτική λύση από πλευράς Υπουργείου

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι παρανόμως υπήρξε διαρροή σε εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε., το οποίο μάλιστα συνεχίζουν να αγνοούν οι εμπλεκόμενοι.

Δεδομένου ότι η διαρροή αυτή παραβιάζει αφενός τη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας (άρθρο 26 παρ. 5 π.δ. 120/2008 σε συνδυασμό με το άρθρο 241 Κ.Π.Δ.), αφετέρου   δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ν. 2472/1997), με ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντωνκαι συνακόλουθα εκθέτει βαρέως το Σώμα, καθώς καταδεικνύει ότι δεν δύναται να διαφυλάσσει ουσιώδη δικαιώματα των ελεγχομένων και τη μυστικότητα των διαδικασιών. Σας ενημερώνουμε για τα ανωτέρω προκειμένου, στα πλαίσια των καθηκόντων Σας, διερευνήσετε εάν ισχύουν και τους υπαίτιους της διαρροής που υπήρξε.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το επίμαχο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, την εξώδικη δήλωση των αστυνομικών δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους και την απάντηση του Αρχηγείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis